Тя увива безпомощната птица в кърпа, взима я на ръце

...
Тя увива безпомощната птица в кърпа, взима я на ръце
Коментари Харесай

17-годишно момиче спаси ранен щъркел в Разград

Тя увива безпомощната птица в забрадка, взима я на ръце и потегля да търси помощ.

17-годишно момиче избави ранен щъркел, откакто паднал от гнездото си в Разлог. Отнело е цели два дни, до момента в който се откри ветеринар, който да се отзове на сигнала за потърпевшата птица.

Докато се разхожда в региона на Църквата в Разлог, 17-годишната Стефани Парева вижда малко щъркелче. След като паднало от гнездото то се опитвало да се върне назад, само че несполучливо, споделя Българска национална телевизия.

" Той безусловно прелетява над мене и се удря с доста гневна скорост в клоните и от там той си удря първо муцуната начело и по-късно се обръща по тил и остава на място. И почва да му тече кръв и аз в началото доста се изплаших “, споделя Стефани.

" Аз не знаех той по какъв начин ще реагира. Много време се чудих какво да направя. Обаче в последна сметка погалих го и той разбра, че няма проблем, че желая да му оказа помощ, той го усещаше това нещо “, споделя Стефани.

На трогателната панорама се натъква Малин Малинов, който без да се замисля, взема решение да помогне на момичето.

" И го беше гушнала в една забрадка като бебе, и в очите ѝ имаше сълзи. И почнахме да въртим телефони на всякакви институции, глас в пустиня. Звъняхме на " Зелени Балкани ", на телефони, които са оставени дежурни, тъй като това птиче се нуждае от експерт орнитолог “, споделя Малин.

" Звъннахме на ветеринари и в Разлог, околията към Разлог, Банско, Добринище, Баня, никой не се отзова, което е доста тъжно. Просто ни споделиха да намажем с риванол клюна и с бинт да го превържем и това е “, споделя Стефани.

Накрая момичето се свързало със Спасителния център за диви животни в Стара Загора. От там се съгласили да поемат грижите за ранената птица. Стефани прави всичко допустимо да обезпечи превоз до там. След обширен обзор в клиниката се оказва, че щъркелът е претърпял токов удар, в резултат на който има рани от изгаряне на двете крила и единия крайник. В момента птицата се лекува, а когато оздравее изцяло, ще бъде пусната на независимост.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР