Тя изтъкна, че в Закона за енергетиката има пропуск -

...
Тя изтъкна, че в Закона за енергетиката има пропуск -
Коментари Харесай

Мая Манолова за КЕВР: В закона за енергетиката има пропуск

Тя посочи, че в Закона за енергетиката има пропуск - не е планувано да се прави избор на заместник- ръководител, който да извършва функционалностите на Председателя, когато той отсъства или е в отпуск или болнични.

Тази празнина в закона е запълнена в Правилника за активността на КЕВР, като е планувана опция Председателят на КЕВР да упълномощава някои от членовете на КЕВР да извършват функционалностите на Председателя в негово неявяване. Но в тази ситуация, Председателят на КЕВР не може да упълномощи различен член на КЕВР, тъй като към този момент обществено е известно, че той самият е нелегално определен.

От Политическа партия " Изправи се, България " оферират още тази седмица депутатите от парламентарните групи да се обединят, като внесат и гласоподават изменение и допълнение в Закона за енергетиката, като дадат опция при избрани условия членовете на КЕВР да имат право да изберат един от тях за краткотрайно изпълняващ функционалностите на Председател на КЕВР, примерно със период до три или шест месеца.

Според Манолова по този метод ще се откри бърз излаз от създалата се правна рецесия в ръководството на КЕВР. Това може да стане, в случай че има политическа Воля за това, безапелационна е тя.

От политическа позиция, в навечерието на идните парламентарни избори, е по- добре да се направи препоръчаното от нас изменение и допълнение в Закона за енергетиката, в сравнение с да се удължава мъката в работата на 47-то Народно заседание с още 20 дни единствено и единствено да се избере нов Председател на КЕВР, акцентират от Изправи се България.

Не би трябвало да се пропуща и фактът, че съществува действителна опция да не може да се съберат нужните гласове за избор на нов Председател и тогава правната рецесия в ръководството на КЕВР ще продължи.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР