Тя била убедена, че човекът от Банкя все още не

...
Тя била убедена, че човекът от Банкя все още не
Коментари Харесай

САЩ и „нашият кучи син Борисов“. Заради него ли Херо Мустафа още е в София?

Тя била уверена, че индивидът от Банкя към момента не е привършен и има въздействие в страната, макар многочислените корупционни кавги, в които е забъркано името му. Това оповестиха за Фрог нюз дипломатически източници, поискали анонимност.

 

Американските финансови и проверяващи органи имали задоволително доказателства за съмнителни дейности на някогашния министър председател три мандата, само че към този момент решили да продължи да играе на политическата сцена. С тази поддръжка за него е обвързвано и обръщането на палачинката от Борисов, който от другар на Путин се трансформира в краен евроатлантик. Много по-важни за янките обаче били компроматите, обстоятелствата и документите, които той дал за видни родни магистрати и някои политици, върху които тегнат подозрения за присъединяване в корупционни практики.

 

Косвено доказателство за „ спасяването на генералът-футболист “ е продължаващата активност на дипломат Херо Мустафа, която трябваше да си тръгне от България в края на септември, когато изтече нейният мандат. Мястото й трябваше да заеме дипломатът Кенет Мъртън, разгласен от президента Джо Байдън оше през юни. Това няма да се случи и до края на годината, разясняват нашите източници.

 

За американска поддръжка за Борисов приказва и мълчанието на Съединени американски щати по тематиката за Турски/Руски поток, който Вашингтон разгласи за обект на наказания, които даже бяха два пъти разширявани. Бившият министър председател закопа в този план на Путин към 3 милиарда на българските данъкоплатци, без действителни изгоди за България. Странно е това безмълвие на Вашингтон, откакто стана ясно, че посредством Борисов Кремъл сътвори ново газово трасе и това сътвори едно от стратегическите условия за нахлуване против Украйна. Предполага се, че Борисов е дал доста скъпа информация на янките, която е изиграла ролята на гаранция за неговото оцеляване в политиката към момента. Разбира се, това са единствено мнения и няма очевидни доказателства, само че такива сигурно държи американската страна.

 

Дипломати напомнят, че Вашингтон е покровителствал дълго време и диктатора на Панама Мануел Нориега, който даже е бил сътрудник на Централно разузнавателно управление на САЩ, само че в последна сметка го смъкват самите те и го вкарват в пандиза.

 

Двойствена е политиката на Съединени американски щати и към диктатора на Венецуела Николас Мадуро. От една страна те оповестиха наказателни наказания против него, а от друга позволиха на американската нефтена и газова компания Chevron да доставя в Съединени американски щати петрол и петролни артикули от Венецуела. Това стана ясно от лиценза, оповестен от Министерството на финансите на Съединени американски щати предходната събота.

 

Примери от този жанр има доста. Темата за моралния престиж на Съединени американски щати не е нова. Борисов явно се вписва в модела на Вашингтон, съдържащ се във фразата на президента Рузвелт във връзка безобразията на никарагуанския деспот Сомоса: " Той може да е кучи наследник, само че е наш кучи наследник ".

 

ГЕРБ обаче организират акция: Борисов е незаместим и подкрепян от Запада. Тази акция има за цел да прикрие американското застъпничество за индивида от Банкя.

Какви в действителност са ползите на Съединени американски щати в България? И по какъв начин се връзва „ чадъра “ над някогашния министър председател с непрекъснатите апели на Вашингтон за непримирима битка с корупцията у нас?

 

Фрог нюз

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР