Twitter обяви, че разширява усилията си за борба с дезинформацията,

...
Twitter обяви, че разширява усилията си за борба с дезинформацията,
Коментари Харесай

Twitter бори дезинформацията за COVID-19

Twitter разгласи, че уголемява напъните си за битка с дезинформацията, обвързвана с COVID-19. Това се случва, откакто през март се пoявиха известия, промотиращи подправени или неефективни лекувания.

От през днешния ден компанията вкарва нови етикети и предупредителни известия. Етикетите ще свързват към външен приближен източник.

Twitter споделя, че подвеждащото наличие може да бъде разграничено на три необятни категории:

- Подвеждаща информация - изказвания или изказвания, за които е доказано, че са погрешни или подвеждащи от специалисти по въпросите, като да вземем за пример органите за публично здраве.

- Оспорени искания - изказвания или изказвания, в които точността, истинността или достоверността на изказванието се оспорва или е незнайна.

- Непроверени изказвания - информация (която може да е вярна или невярна), която е непотвърдена сега, в който е споделена.

Twitter прибавя, че може също по този начин да направи нещата още по-напред и да добави предизвестия към туитове, " според от склонността към щета и типа на подвеждаща информация ".

Припомняме, че Организацията на обединените народи и Еврокомисията започнаха начинания за противопоставяне на дезинформацията.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР