Твърдение за предполагаема замесеност на Данило Вучич, сина на сръбския

...
Твърдение за предполагаема замесеност на Данило Вучич, сина на сръбския
Коментари Харесай

Замесиха сина на Вучич в нападението над Северно Косово

Твърдение за хипотетична замесеност на Данило Вучич , сина на сръбския президент Александър Вучич, в събитията в косовското село Банска провокира скандал и вълна от реакции в сръбските среди.

Най-голямата партия на косовските сърби " Сръбска листа " остро осъди " офанзивите на институциите в Прищина против Данило Вучич ". Повод за реакцията стана обява през вчерашния ден в профила във Facebook на министъра на вътрешните работи на Косово Джелял Свечля, в която той разкрива, както твърди, „ нови обстоятелства за връзката на Сърбия със събитията в Банска “ и загатва, че Данило Вучич може да е обвързван с офанзивите.

" Не е за поверие какъв брой доста Албин Курти (премиерът на Косово), с изключение на антисръбските си настроения, е захласнат от фамилията на президента Александър Вучич, тъй че не пропуща месец, без да измисли някоя неистина и да упрекна или обиди даже децата на семейство Вучич . С желанието да свърже трагичните събития в Банска със сръбската страна, в този момент той отиде крачка по-далеч и измисли история със своя асистент Свечля , че чак синът на президента Данило Вучич е забъркан в тези събития !? “,  се споделя в декларация на тази партия.  

От тази партия на косовските сърби , тясно обвързвана с управляващите в Белград , обявиха още, че " Курти не може да разбере и одобри, както и псевдоопозицията в Белград, че децата на президента на Сърбия обичат родината си и своето Косово и няма да спрат да я пазят и съхраняват с мирни средства, тъй като по генезис и образование не си разрешават да се разграничават от татко си и мнозинствения си народ ”.

" Тези брутални лъжи още един път удостоверяват какъв брой доста неистини популяризират представителите на антисръбския режим на Курти, пробвайки се да оправдаят своите диктаторски и фашистки дейности, с които към този момент две години се прогонва сръбският народ от Косово “, добави " Сръбска листа " в изказването.

Сръбският президент Александър Вучич също реагира в Инстаграм на изказванията, че синът му е забъркан в събитията в село Банска, където на 24 септември имаше конфликт сред косовската полиция и въоръжена група сърби, в който бяха убити един служител на реда и трима сърби.

" Тази вечер Курти упрекна моето семейство, моят първороден наследник Данило, че по някакъв метод е взел участие в това, което той споделя, че е терористична офанзива в Банска. Първата характерност на страхливците, която всеки човек вижда, е когато някой атакува непознати фамилии, деца, тъй като те постоянно им наподобяват като най-лесната цел. Данило, несъмнено, няма нищо общо с това, като се изключи че обича Сърбия и Косово като част от нея, според Устава на Организация на обединените нации. Опита се, Курти, с дълги дула и фланелката да му свалиш, само че не съумя. Ти обиди щерка ми по героичния и неустрашим метод, който единствено ти умееш. Терористът в Косово си единствено ти, тъй като ти убиваш и тероризираш сръбския народ, а за Данило не се притеснявай, той е самоуверен юноша, в никакъв случай и по нищо не наподобява на теб ", съобщи Вучич в Инстаграм.

Министърът на вътрешните работи на Косово Джелял Свечля разгласява по-рано фотоси на документите за идентичност на мъж, за който се твърди, че е взел участие в нападението на 24 септември, с изказвания, че е човек, непосредствен до Данило Вучич, наследник на президента на Сърбия.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР