Твърде лицемерно изглежда някой да вее знамето на съдебната реформа,

...
Твърде лицемерно изглежда някой да вее знамето на съдебната реформа,
Коментари Харесай

Десислава Атанасова: Твърде лицемерно изглежда някой да вее знамето на съдебната реформа, а да не я прави

Твърде лицемерно наподобява някой да вее знамето на правосъдната промяна, а да не я прави. То се употребява за политически пиар от „ Продължаваме промяната " и „ Демократична България ". Това сподели пред Би Ти Ви Десислава Атанасова, шефка на депутатите от ГЕРБ.

Тя сподели медиен матераил, от който станало ясно, че при промени в правната комисия, импортирани от Политическа партия, те не били в залата. Ставаше дума за съвещание на правната комисия от предходната година. " И през вчерашния ден Кирил Петков, Асен Василев, акад. Николай Денков ги нямаше в пленарната зала ", посочи тя.

Аз мисля, че правосъдното законодателство съзнателно не се придвижва напред единствено тъй като тази тематика служи за предизборна акция на Политическа партия и Демократична България, сподели тя. И уточни, че ГЕРБ не е на власт от 2 години, а в кабинета „ Петков " измененията можели да минат. Добави, че по част от измененията Върховният касационен съд споделил, че са противоконституционно.

Най-големият проблем на 48-ият парламент не беше какви закони одобри или не одобри, а че не излъчи кабинет, уточни още Атанасова.

По мотив обединяването на „ Продължаваме промяната " и „ Демократична България ", Атанасова се пошегува, че Българска социалистическа партия обичайно се коалира с много по-малки партии, само че в никакъв случай не е първа. В коалиция с Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи в никакъв случай няма да ни видите, уточни още Атанасова. И изясни, че срещата сред водачи е нещо обикновено в политиката. Така тя отговори на въпрос за това, че Бойко Борисов се срещна с Корнелия Нинова в Народното събрание. Тя уточни, че няма решение за влизане в коалиция с Българска социалистическа партия.

Атанасова изясни, че за нея е вдишване на отговорност водачите да са отпред на листи. Запитана дали по-късно Бойко Борисов ще се откаже от депутатското си място, тя изясни, че е било поставяно изискване водачът на ГЕРБ да не взе участие в законодателната и изпълнителната власт. Той нямал потребност от имунитет. Сам обаче щял да вземе решение дали и на идващите избори да се откаже от мястото си.

От ГЕРБ-СДС имали съществени рецензии към вътрешния министър Иван Демерджиев. Те били поради битовата престъпност и миграционният напън. Имали рецензии и към културния министър Велислав Минеков. Крум Зарков, който е правосъден министър, пък единствено показал интензивност, само че нито един от законопроектите му не минал.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР