Турция свали днес сирийски военен самолет в Северозападна Сирия, където

...
Турция свали днес сирийски военен самолет в Северозападна Сирия, където
Коментари Харесай

Турция свали военен самолет на сирийските сили

Турция смъкна през днешния ден сирийски боен аероплан в Северозападна Сирия, където боевете се ускориха през последните дни, заяви Ройтерс.

``
реклама

Това породи заплаха от пряк спор сред турските и съветските въоръжени сили в борбата за последния регион в Сирия, следен още от бунтовниците, означи организацията.

По данни на турското министерство на защитата изуменият сирийски аероплан е L-39. Сирийската държавна организация САНА удостовери, че турски военни самолети са свалили с ракети сирийски аероплан в Идлиб. Това е третият сирийски аероплан, който Турция поразява от неделя насам.

САНА заяви, че сирийските сили са свалили през днешния ден турски безпилотен летателен уред край град Сакариб, съобщи ТАСС.
Членката на НАТО Турция поддържа бунтовниците, а сирийският президент Башар Асад разчита на помощта на съдружника си Русия.
Над един милион бежанци се струпаха от декември до в този момент по турската граница и Организация на обединените нации се притеснява, че борбата за сирийската провинция Идлиб може да провокира най-тежката филантропична рецесия през продължаващата 9 години сирийска революция.

Боеве се водят северно от отвоювания през вчерашния ден от сирийските сили стратегически град Саракиб, през който се стига до град Идлиб и до Алепо.

Сирийски държавни медии оповестиха, че армията разчиства града от укриващи се в покрайнините бойци. Кореспондент на държавната телевизия сподели, че Турция обстрелва с артилерия сирийските сили, с цел да спре настъплението им.

По информация на бунтовници офанзивата на Дамаск е подкрепяна от хиляди бойци от ливански и иракски милиции.

Ахмад Рахал, сирийски военачалник беглец, минал към опозицията, сподели, че известието на Русия, че е разположила военна полиция в Саракиб, цели да попречи на Турция да помогне на бунтовниците да отвоюват герада.

Анкара изпрати хиляди военни и бронирани машини в Северна Сирия през последния месец против силите на Асад. Сирийските военновъздушни сили убиха в края на предишния месец минимум 34 турски военни.

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган и съветският му сътрудник Владимир Путин ще се срещнат в четвъртък в опит да избегнат спор сред страните си, добавя Българска телеграфна агенция.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X×За да продължите, би трябвало да се регистрирате в уеб страницата Ако сте не запомнили вашата ключова дума можете да я възстановите от
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР