Турция разгръща специални полицейски сили в северозападния сирийски регион Африн

...
Турция разгръща специални полицейски сили в северозападния сирийски регион Африн
Коментари Харесай

Турция праща спецчасти в следващата фаза на офанзивата в Африн

Турция разпростира специфични полицейски сили в северозападния сирийски район Африн за " нова борба " в петседмичната си акция против кюрдските милиции, оповестява " Ройтерс ".

Турските сили и техни сирийски размирен съдружници, подкрепени от турски въздушни удари, изтласкаха кюрдските бойци назад от границата на Турция с Африн. " Влизането на специфичните сили е подготовка за наближаващата нова борба " , разяснява вицепремиерът Бекир Боздаг.

Агенция " Доган " оповестява, че жандармерия и специфични елементи на полицията влизат в Африн за да вземат присъединяване в градски боеве и да обезопасяват обитаеми места, завладяни от турските сили.

Повечето от по-големите градове в района на Африн, в това число самият град Африн, остават под контрола на кюрдските сили.

 Ердоган беснее против
Ердоган беснее против " бездушните, аморални и безочливи " Съединени американски щати

Разкритикува остро неотдавнашните мнения на представителя на Пентагона

Турция декларира, че настояването на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации за 30-дневно помирение в Сирия не се отнася за офанзивата " Операция маслинова клонка " в Африн.

" Някои райони като източната Гута са част от решението на Организация на обединените нации за преустановяване на огъня в Сирия, само че Африн не е един от тях. Решението няма да окаже въздействие върху нашата интервенция... в региона на Африн ", разяснява Боздаг

Резолюцията на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации изисква всички страни " неотложно да спрат военни дейности ... за трайна филантропична пауза в продължение на най-малко 30 поредни дни в Сирия ".

Прекратяването на военните дейности не се отнася за военни интервенции против " Ислямска страна ", " Ал Кайда " и обвързваните с тях групи или други групи, избрани от Съвета за сигурност като терористични организации.

 Турция настоя Русия и Иран да озаптят държавното управление на Сирия
Турция настоя Русия и Иран да озаптят държавното управление на Сирия

Въздушните удари на Сирия в Източна Гута били неприемливи

Турция твърди, че кюрдските бойци в Сирия са част от Кюрдската работническа празненство я - ПКК, която пък е избрана като терористична група от Съединените щати и Европейския съюз и Турция, само че същите тези кюрди в Сирия са и главен боен съдружник на Вашингтон в Североизточна Сирия.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР