Турция планира да започне международно разследване за убийството на саудитския

...
Турция планира да започне международно разследване за убийството на саудитския
Коментари Харесай

Турция планира да започне международно разследване за убийството на Кашоги

Турция възнамерява да стартира интернационално следствие за убийството на саудитския публицист Джамал Кашоги и ще предприеме по-нататъшни стъпки през идващите дни, съобщи Ройтерс. Това е декларирал турският външен министър Мевлют Чавушоглу, представен от Анадолската организация и Българска телеграфна агенция.

По думите на Чавушоглу някои западни страни се пробват да потулят убийството на Кашоги, само че Турция няма да разреши това да се случи и е почнала подготовки за интернационално следствие.

" Има западни страни, които се пробват да потулят този случай. Знам аргументите. Ние знаем и виждаме какви сделки се вършат. Виждаме по какъв начин тези, които приказват за медийна независимост, в този момент прикриват това, виждайки пари ", е споделил министърът.

" Ние обаче ще стигнем до край. Извършихме подготовки за интернационално следствие през идващите дни и ще създадем нужните стъпки, " уточни още Чавушоглу, представен от турската организация.

Убийството на саудитския публицист Джамал Кашоги в генералното консулство на Саудитска Арабия в Истанбул на 2 октомври м.г. потресе целия свят, изключително с разкриването на детайлностите по случая. Смята се, че Кашоги е бил удушен, малко откакто е влезнал в консулството, а по-късно тялото му е било разчленено и унищожено. Все още е незнайно къде се намират тленните остатъци на журналиста.

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган съобщи, че убийството на Кашоги е било подредено от най-високо равнище на саудитското управление, само че Рияд отхвърля изказванията за роля на саудитския престолонаследник, показва Ройтерс.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР