Турция отговори на санкциите на Европейския съюз с прекратяване на

...
Турция отговори на санкциите на Европейския съюз с прекратяване на
Коментари Харесай

Турция отговори остро на санкциите на ЕС с отказ да приема обратно мигранти

Турция отговори на глобите на Европейския съюз с преустановяване на съглашението за реадмисия на мигрантите. Съответното разгласи министърът на външните работи на страната Мевлют Чавушоглу в изявление за TGRT, предава електронното издание на гръцкия вестник Protothema, представен от Фокус.

Първият посланик на Анкара акцентира, че „ съглашението за реадмисия и анулацията на визите ще влязат в действие по едно и също време. Прекратихме съглашението за реадмисия “.

Това е първата реакция на Турция в отговор на глобите, наложени от Европейски Съюз заради дейностите на Турция в Изключителната икономическа зона (ИИЗ) на Кипър.

Със съглашението Турция се съгласи да приема мигранти от европейски страни, в това число Гърция, и да ги връща в родните им страни. Чавушоглу неведнъж е заявявал, че глобите на Европейски Съюз са неприемливи и нямат стойност за Турция.

От Брюксел обаче означават, че макар изказванията на турския външен министър и други представители на страната, на процедура политиката на Анкара във връзка с контракта не се е трансформирала.

„ Видяхме мненията на турския външен министър. Не виждаме смяна в политиката. Двете страни остават ангажирани с осъществяването на декларацията сред Европейски Съюз и Турция, съобщи представителят на Европейска комисия Наташа Берто.

„ Прилагането на съглашението за реадмисия сред Европейски Съюз и Турция във всички негови разпореждания към момента е една от предпоставките за анулация на визовия режим. Комисията продължава да поддържа и предизвиква напъните на Турция да позволи допустимо най-скоро всички нерешени въпроси по отношение на премахването на визите ”, добави Берто.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР