Турция няма териториални претенции към нито една държава по света,

...
Турция няма териториални претенции към нито една държава по света,
Коментари Харесай

Реджеп Ердоган: Нямаме претенции към други страни

Турция няма териториални искания към нито една страна по света, сподели турският президент Реджеп Ердоган, написа локалният в. Сабах.

Държавният глава и висш главнокомандващ през днешния ден на среща с високопоставени военни изясни задачите на оповестената от него интервенция в Сирия. "Нашата задача има две цели. Първата е битката против тероризма. Втората наша задача е подкрепяне на бедстващите цивилни. Тоест интервенцията ни е филантропична. Нашата територия е 780 000 квадратни километра. Площта на Република Турция е релативно огромна и ни е задоволителна. Ето за какво ние нямаме и не можем да имаме искания към нито една друга страна в света ", безапелационен бе той.

Ердоган съобщи в края на 2018 година, че възнамерява да почисти регион в Северна Сирия от терористи. Земите, където се възнамерява акцията, са под контрола на кюрдски милиции. Анкара счита, че тези подразделения са филиал на Кюрдската работническа партия (ПКК), оповестена за терористична организация.

Плановете на Ердоган провокира неразбиране в Съединени американски щати. Вашингтон счита кюрдите за собствен съдружник в битката против "Ислямска страна " (ИД).
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР