Турция е по-далеч от ЕС в сравнение със ситуацията преди

...
Турция е по-далеч от ЕС в сравнение със ситуацията преди
Коментари Харесай

Фон дер Лайен: Турция се отдалечава от ЕС

Турция е по-далеч от Европейски Съюз в съпоставяне със обстановката преди четвърт век. Това съобщи ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен в изявление, обещано за дребен брой европейски вестници, измежду които и „ Катимерини ”.

Коментирайки избора на турския президент Реджеп Тайип Ердоган да не ползва европейските наказания против Русия, Фон дер Лайен означи, че съгласуването е значимо в процеса на присъединение, като добави, че нежеланието на Анкара приказва доста за желанието ѝ да се причисли към Европейския съюз.

Нещо повече, сравнявайки напредъка на Турция и Словакия от 1999 година насам, тя съобщи, че " Турция през днешния ден е по-далеч, в сравнение с е била през 1999 година ".

Председателят на Комисията съобщи, че " процесът на присъединение се основава на заслугите и по тази причина е значително в ръцете на кандидатстващата страна ".

Позовавайки се на енергийната война, която Русия води против Европа, Фон дер Лайен увери, че Европейски Съюз е подготвил проекти за деяние в изключителни обстановки, които включват цялостен набор от нужни ограничения.

" Разполагаме с проекти за изключителни обстановки, които включват целия размер от нужни стъпки - от детайла на успеваемост до пестенето на сила, както и до приоритизирането на потребностите. Това не е правено интензивно от началото на съветската инвазия в Украйна, която стана причина за всичко това. Така че, както споделих, ние сме готови и го одобряваме доста съществено ", сподели тя.

" Не съм изключително обезпокоена, само че знам, че към момента има доста работа. И събитията са съществени ", добави Фон дер Лайен.

Тя съобщи, че политиката на Европейски Съюз се основава на три стълба. Първият от тях е диверсификация от съветските изкопаеми горива.

„ Това е съглашението ми с президента Байдън за спомагателни доставки на полутечен природен газ от Съединени американски щати или пътуването ми до Израел и Египет за увеличение на доставките на природен газ за Европа ", сподели тя и добави, че вторият дирек е енергийната успеваемост.

" Ако понижим отоплението в Европа с 2 градуса или да се охлаждаме по-малко с климатик, това би компенсирало цялата доставка на " Северен поток 1 ", означи тя, като акцентира, че третият детайл " са масираните вложения във възобновими енергийни източници ".

" Мисля, че към този момент сме в развой на освобождение от зависимостта от съветския газ по тези три стълба и диверсификация към други надеждни снабдители ", сподели тя.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР