Турция е отправила питане до Газпром за отлагане на плащанията

...
Турция е отправила питане до Газпром за отлагане на плащанията
Коментари Харесай

Турция моли Газпром за отсрочка на плащанията за газа?

Турция е отправила запитване до " Газпром " за отсрочване на заплащанията си за съветския газ, споделя в изявление за задгранична медия турският министърът на финансите Нуреддин Небати, заяви РБК. По думите на министъра, Анкара договаря и за отстъпки при цената на природния газ, който купува от " Газпром " в огромни размери.

Небати отбелязва в тази връзка, че чака " положителни вести ".

От РБК допълват, че са отправили питане до " Газпром " за потвърждаване на посочената информация.

В началото на август съветският вицепремиер Александър Новак разгласи, че президентите Владимир Путин и Реджеп Ердоган, след диалози в Сочи, са се договорили за отчасти заплащане доставките на съветски газ в рубли.

А в средата на септември Путин на среща с Ердоган в Самарканд съобщи, че Турция ще заплаща 25% от доставките на газ в рубли.

В началото на октомври пък Bloomberg, базирайки се на турски публични лица, заяви, че Турция се надява да отсрочи част от заплащанията за съветския газ до 2024 година, с цел да смекчи икономическите вреди от високите цени на енергоносителите. Според данните на организацията оттогава, турската държавна компания Botas към момента не беше подала публична молба към " Газпром " по този мотив.

Малко по-късно обаче, РИА Новости заяви, базирайки се на източник в Анкара, че двете страни са обсъждали не отсрочване на заплащанията, а цената на газа.
 Турция има стопански проблеми поради вноса на огромни размери безценен съветски газ
Един от главните купувачи на съветски газ има стопански проблеми поради огромния импорт

Търговският недостиг на страната скочи с 300%
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР