Турският външен министър Мевлюд Чавушоглу разкритикува Съединените щати, че оказват

...
Турският външен министър Мевлюд Чавушоглу разкритикува Съединените щати, че оказват
Коментари Харесай

Чавушоглу с остра критика срещу САЩ преди вота в ООН

Турският външен министър Мевлюд Чавушоглу разкритикува Съединените щати, че оказват напън върху разнообразни страни по отношение на идния в Организацията на обединените народи избор по въпроса за Ерусалим.

Мевлюд Чавушоглу уточни, че освен мюсюлманите, само че и християните и юдеите са разтревожени от противозаконното решение на Вашингтон. Той репликира американската посланичка в Обединените народи Ники Хейли като реторично запита дали страните, чиито имена Съединените щати ще си отбележат, ще бъдат осъдени. По думите на турския първи посланик в този момент светът се е надигнал против неправда. Той ще взе участие персонално в гласуването в Общото заседание на Организацията на обединените народи.

До разглеждане на въпроса за Ерусалим в Общото заседание се стигна откакто Съединени американски щати постановиха несъгласие на резолюция по въпроса в Съвета за сигурност. Текстът, отхвърлящ решението, беше подсилен от останалите 14 страни.

Във вторник Ибрахим Калън, представител на турския президент Реджеб Ердоган, съобщи, че евентуално при гласуването в Общото заседание ще се събере болшинство от 2/3, което ще удостовери, че американското решение е нелегално.

Междувременно турският вицепремиер Реджеб Акдаг съобщи, че страната му ще сложи избрани ограничавания върху одобряваните визови документи на американски жители. Мярката на Анкара е в отговор на известието на американските дипломатически задачи в Турция, че най-ранните дати за визови изявленията ще бъдат през януари 2019 година /bnr.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР