Турският външен министър Хакан Фидан осъди подлото и презрително действие,

...
Турският външен министър Хакан Фидан осъди подлото и презрително действие,
Коментари Харесай

Външният министър на Турция осъди изгарянето на Корана в Швеция

Турският външен министър Хакан Фидан осъди " подлото и пренебрежително " деяние, откакто копие от Корана беше подпалено в Стокхолм, съобщи Агенция Франс Прес.

„ Проклинам действието, подлия акт, осъществен против нашата Свещена книга, Свещения Коран, в първия ден на Курбан Байрам “, написа министърът в профила си в Туитър.

„ Неприемливо е да се позволяват тези антиислямски дейности под прикритието на свободата на изложение “, продължава Фидан.

Умишленото игнориране на тези дейности би означавало блаженство, счита шефът на турската дипломация, някогашен началник на разследващите служби до встъпването си в служба при започване на юни.

Шведската полиция позволи протест, в който по-късно мъж изгори няколко страници от копие на Корана пред най-голямата джамия в Стокхолм.

Този акт беше осъществен от 37-годишен иракчанин, който е избягал от страната си.

Подобна провокация имаше през януари от крайнодесен деятел.

Влизането на Швеция в НАТО беше блокирано от Турция, откогато страната за първи път подаде молба предходната година. Освен Анкара, присъединението към северноатлантическия съюз е блокирано и от Унгария. Турция отсрочва приемането на Стокхолм в НАТО поради хипотетичното отвращение да назова ПКК терористична организация, до момента в който Будапеща блокира Швеция поради по-стари мнения за положението на демокрацията в страната, напомня БГНЕС.

Преговорите за присъединението на Швеция към НАТО, блокирани от Турция, ще съберат представители на двете страни в Брюксел на 6 юли, заяви наскоро генералният секретар на Алианса Йенс Столтенберг.

Атлантическият алианс, който се събира за среща на върха на 11 и 12 юли във Вилнюс, се надява ветото най-сетне да бъде свалено. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР