Турският президентът Реджеп Тайип Ердоган офицално откри огромният завод за

...
Турският президентът Реджеп Тайип Ердоган офицално откри огромният завод за
Коментари Харесай

Ердоган откри завод за електрически автомобили в Бурса

Турският президентът Реджеп Тайип Ердоган офицално откри големият цех за производствство на електрически коли в Бурса.

Там ще се създава първата 100% турска марка коли - Togg. Масовото произвеждане на автомобила ще тръгне в края на първото тримесечие на 2023 година

Ердоган подкара и първият слязъл от конвейера електрически Togg. " Свидетели сме на сбъдването на 60-годишна фантазия... Където и да отидете, можете да видите турски марки. Togg ще се появи по пътищата на доста страни по света като влиятелна турска марка ", съобщи Ердоган.

Автомобилът се създава от консорциум от пет турски компании, наименуван Automobile Initiative Group of Türkiye, или Togg, в съдействие със Съюза на камарите и стоковите тържища на Турция (TOBB). Изграждането на инженерните, дизайнерските и индустриалните уреди на Togg стартира в средата на 2020 година Заводът е издигнат на повърхност от 1,2 млн. кв. м в квартал Гемлик в Бурса.

Бурса е именуван автомобилната столица на страната, защото в града се намират индустриалните мощности на турско-френското дружество Oyak Renault и Tofaş, взаимно дружество на турския Koç Holding и италианско-американския производител на коли Fiat Chrysler.

Togg е планиран от италианската дизайнерска компания Pininfarina, която е основала модели за Ferrari и основания в Калифорния производител на електрически коли Karma. Батерията на Togg е на Farasis. Автомобилът ще доближава 80% заряд за по-малко от 30 минути при бързо зареждане. Пробегът му ще бъде сред 300 и 500 км. 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР