Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви във вторник, че иска

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви във вторник, че иска
Коментари Харесай

Ердоган иска подобряване на отношенията с ЕС

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган съобщи във вторник, че желае да усъвършенства връзките с Европейския съюз и се надява на същата " благосклонност " от 27-членния Блок.
Коментарите на Ердоган идват след година на напрежение, обвързвано с по-категоричната външна политика на Турция в, както и в Либия и елементи от Близкия изток. 
 Сложи ли ръка Ердоган върху китайско-руския план „ Копринен път ”? Сложи ли ръка Ердоган върху китайско-руския план „ Копринен път ”?
. с дължина на трасето 8700 км, заяви svpressa.ru. Изданието се базира на азербайджанската железопътна компания Ady Container, че пъ...
" Готови сме да върнем връзките си в релси
Знаете, Турция и Гърция тази седмица се споразумяха да прегледат своя дълготраен спор за морските граници на проучвателни договаряния в Истанбул на 25 януари.
Срещата ще бъде първата, откакто по този начин наречените „ проучвателни диалози “ сред двете неспокойни натовски съседки бяха прекъснати през 2016 година след 60 безплодни кръга, разпростряли се в течение на 14 години.
" Ние имаме вяра, че проучвателните договаряния ще бъдат предвестител на нова епоха ", уточни Ердоган. Той също по този начин съобщи, че е отворен за по-добри връзки с Париж след месеци на персонални вражди с френския президент Еманюел Макрон. " Искаме да спасим връзките си с Франция от напрежение ", означи още турският водач.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР