Наборен патрул - най-непопулярната работа в УкрайнаВ Украйна се наблюдава

...
Наборен патрул - най-непопулярната работа в УкрайнаВ Украйна се наблюдава
Коментари Харесай

El País: Екраинците масово не искат да служат в армията

Наборен патрул - най-непопулярната работа в Украйна

В Украйна се следи „ всеобщо отменяне “ на армията на фона на войната с Русия, която продължава повече от две години, написа испанското издание El País в собствен репортаж от страната.

„ Имаме широкомащабно обществено отменяне на въоръжените сили. Наистина желая да знам по кое време стартира това всеобщо овакантяване на армията “, пред вестника майор Александър Бондаренко, представител на военното командване на Сумска област.

Журналисти на изданието съпровождат чиновници на районния териториален център за набиране на личен състав (TCП), които раздават призовки на цивилни мъже. Патрулът на TCП непрестанно се натъква на „ недоверчиви погледи “ от жители, означават публицистите.

Според офицер от групата, патрулираща по улиците, броят на хората, които желаят да се запишат в армията, е почнал да понижава към края на 2023 година след несполучливото контранастъпление на украинските въоръжени сили (ВСУ) на юг. Според последните изследвания единствено към 30% от украинците са подготвени да се причислят към въоръжените сили, написа El País.

Официалният представител на TCП в Суми Юлия Витковская разяснява, че е най-ефективно да се връчват призовки на мъжете на контролно-пропускателните пунктове по пътищата. По време на визитите от врата на врата хората се предизвестяват взаимно за идването на чиновници на TCП посредством приложението Телеграм, вследствие на което вратите се отварят единствено в 2 от 10 къщи, означи Витковская.

Патрулът издава приблизително по към 15 призовки дневно, а при затваряне на пътища и контролно-пропускателни пунктове са към 50, удостоверява офицерът на групата.

На 18 май в Украйна влизат в действие новите, по-затегнати, правила за готовност. Те отстраняват категорията " лимитирана валидност ". Сега ще има единствено две категории: „ годни “ или „ несъответствуващи “ за военна работа. Онези, които преди са били лимитирано годни, би трябвало да преминат нов медицински обзор в границите на девет месеца, с цел да получат нова категория.

Също по този начин възрастта, на която човек може да бъде мобилизиран, е понижена от 27 на 25 години. По време на военно състояние няма да могат да се активизират мъже от 18 до 25 години, които не са отбили военна работа. От 18 май всички мъже на възраст от 18 до 60 години са длъжни да потвърдят персоналните си данни във военните окръжия.

Нововъведенията значат „ завършек на спокойния живот “, сподели Дмитрий Лазуткин, представител на украинското министерство на защитата. Според него в този миг „ цялата страна и цялото общество би трябвало да се активизира “.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР