Европейският съюз иска да даде на Украйна гаранции за сигурност.

...
Европейският съюз иска да даде на Украйна гаранции за сигурност.
Коментари Харесай

Welt: Десет държави от ЕС отказаха да дадат на Украйна „гаранции за сигурност

Европейският съюз желае да даде на Украйна гаранции за сигурност. Проектът сега се разисква с Киев и Брюксел прецизира дали бойци от Европейски Съюз могат да бъдат изпращани в Украйна. Според информация от WELT AM SONNTAG виновните посланици на 27-те държави-членки на Съюза неотдавна са се споразумели за текст от единадесет страници, систематизиран като „ конфиденциален “, който сега се разисква сред Европейската работа за външна активност и държавното управление в Киев.

Европейски Съюз желае да поеме задължения за сигурност най-вече под натиска на държавното управление в Киев. Ангажиментите обаче не са по правно обвързващи от двустранните съглашения за гаранции за сигурност. Според вътрешна информация на Европейски Съюз единствено седем страни членки до момента са дали такива гаранции: Германия, Дания, Франция, Италия, Финландия, Холандия и Латвия.

Други осем страни отхвърлят да сключат двустранни съглашения с Украйна за задължения за сигурност: Словакия, Унгария, Хърватия, България, Кипър и неутралните страни Ирландия, Австрия и Малта. Швейцария и Турция, които не са част от Европейски Съюз, също не желаят да се спогодят за съглашение за сигурност с Киев.

Това написа Welt, базирайки се на поверителни данни от Европейския съюз. 

Медията отбелязва, че съглашението в началото включва „ необятни отговорности “ на Европейския съюз в региона на „ политическа, военна и икономическа помощ “ във връзка с Киев.

Споразуменията ще останат в действие " до присъединението на Украйна към Европейски Съюз и НАТО ".

Проектът съдържа уговорка, че при положение на нахлуване против Украйна „ ще се проведат незабавни съвещания в границите на 24 часа за разискване на правото на Украйна на самозащита в сходство с член 51 от Устава на Организация на обединените нации “, само че планът не споделя за присъединяване на европейските бойци в борбите.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР