Турският президент Реджеп Тайип Ердоган разговаря по телефона с руския

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган разговаря по телефона с руския
Коментари Харесай

Ердоган и Путин се договориха да ускорят усилията за създаване на наблюдателни пунктове в Идлиб

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган беседва по телефона с съветския си сътрудник Владимир Путин, заяви турската частна телевизия НТВ. Тема на разискване са били Конгресът за сирийски народен разговор в Сочи и развитията в Сирия, по-конкретно в региона на Африн, където турската войска прави военна интервенция от 20 януари.

Според източник от турското президентство Ердоган и Путин са се договорили да ускорят напъните за основаване на наблюдателни пунктове в северозападната сирийска провинция Идлиб, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

В диалога е било изтъкнато, че макар проблемите на срещата в Сочи резултатът от нея е обезпечил значимо достижение, отбелязва НТВ.

Пресслужбата на Кремъл също осведоми за диалога, като уточни, че двамата водачи са подчертали значимостта на осъществяването на договореностите от Сочи, ориентирани към ефикасното напредване на процеса за политическо споразумяване на рецесията в Сирия, съобщи ТАСС.

Сред разискваните въпроси са били и координирането на напъните на двете страни за обезпечаване на трайно действие на зоните за деескалация, както и взаимоотношението сред тях в процеса от Астана, отбелязва още ТАСС.

Предишният телефонен диалог сред Ердоган и Путин се състоя на 23 януари.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР