Турският президент Реджеп Тайип Ердоган остро критикува днес европейските страни,

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган остро критикува днес европейските страни,
Коментари Харесай

Ердоган остро критикува западните страни, които според него защитават терористите

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган остро подлага на критика през днешния ден европейските страни, които съгласно него пазят терористични организации като Кюрдската работническа партия (ПКК) и Фетхуллахистката терористична организация (ФЕТО), заяви Анадолската организация.

" Когато гнездата на терора биват разрушавани, членовете на терористични организации намерено построяват лагери за себе си в някои страни ", съобщи президентът.

" Убийците, които са проливали кръвта на нашите жители, са одобрявани в съвсем всяка страна в Европа, по-специално в лагера Лаврион в Гърция. Те могат да се разхождат в близост свободно и да размахват оръжия ", съобщи Ердоган в Анкара.

Коментарите му идват ден откакто полицейски чиновник беше погубен, а различен беше ранен по време на офанзива на ПКК против полицейски сектор в южния окръг Мерсин, отбелязва организацията.

Терористите съставляват опасност за мира и сигурността на западните страни, които пазят терористични групи, предизвести Ердоган, като добави, че чака всички страни, изключително съседите на Турция, да подхващат нужните ограничения против терористичните организации.

" Нарастващата отбрана на терористите от западните страни е на първо място опасност за техния мир и сигурност. Запомнете, змията в последна сметка ще ухапе ръката, протегната към нея. Мястото на терористите не е по улиците, а в съдилищата и пандизите, където ще платят за кръвта, която са пролели ", акцентира Ердоган.

Що се отнася до хипотетичното скупчване на военна техника в Гърция, Ердоган посочи, че Анкара знае доста добре " желанията на тези, които предизвикат Гърция ".

" Оръжията, струпани в Западна Тракия и на островите, нямат значение за нас, тъй като нашата мощ е доста по-голяма, само че ние подсещаме, че това е прикрита окупация ", уточни президентът на Турция.

По-рано турски военни дронове снимаха фрагменти, показващи по какъв начин Гърция разполага бронирана машини на островите Лесбос и Самос, което съгласно Турция е нарушаване на интернационалното право.

Анкара през вчерашния ден извика гръцкия дипломат и прикани да се постави завършек на нарушаванията на егейските токсини и да се възвърне демилитаризираният им статут, уточни министерството на външните работи. Гърция отхвърли обвиняванията и съобщи, че прецизно се придържа към Лозанския кротичък контракт от 1923 година

Също по този начин в протестна нота до Съединените щати Турция прикани за съблюдаване на статута на източните егейски острови и акцентира, че би трябвало да бъдат взети ограничения за попречване на потреблението на оръжия там.

" Мислите ли, че поддръжката на Съединени американски щати и Европа ще ви избави? Не, няма ", предизвести Ердоган.

Той добави, че Турция не желае да вижда Егейско и Средиземно " нечисти с човешка кръв, сълзи или неприязън ". " Ние желаеме мир и успокоение с цялото си сърце ", добави той.

Анкара желае непоклатимост и сигурност в района, сподели Ердоган и изрази желанието си разногласията да се вземат решение посредством разговор въз основа на интернационалното право.

" Никога няма да се поколебаем да защитим ползите на нашата нация и на нашите братя кипърски турци в Синята татковина ", акцентира още той.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР