Турският президент Реджеп ЕрдоганРеджеп Тайип Ердоган - турски политик и

...
Турският президент Реджеп ЕрдоганРеджеп Тайип Ердоган - турски политик и
Коментари Харесай

Реджеп Ердоган: Минималната пенсия в Турция става 7500 турски лири

Турският президент Реджеп Ердоган  Реджеп Ердоган Реджеп Тайип Ердоган - турски политик и министър председател. Роден на 26  февруари 1954 година в Истанбул. Завършва зарадва пенсионерите с нарастване на пенсиите преди изборите през май, като най-ниската пенсия в страната към този момент ще бъде 7500 лири (около 710 лева), оповестиха локални медии, представени от Българска телеграфна агенция.

Както осведоми президентът, минималната пенсия в югоизточната ни съседка ще бъде увеличена с две хиляди турски лири (близо 190 лева).

" Решихме да увеличим най-ниската месечна пенсия на 7500 турски лири. Нека е честито на нашия народ, на всичките ни пенсионери ", съобщи Ердоган.

Това е в допълнение нарастване към към този момент нарасналите пенсии от началото на годината, които бяха индексирани съгласно инфлацията. Преди януари 2023 година най-ниската пенсия в страната беше в размер на 3500 турски лири (330 лв. по настоящия курс).

Засега не е публично обявено по кое време ще бъдат изплатени увеличените пенсии, само че се чака това да стане в седмицата на празника Рамазан байрам, който тази година се пада на 21-23 април.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР