Турският президент Реджеп Ердоган заяви във вторник, че страната му

...
Турският президент Реджеп Ердоган заяви във вторник, че страната му
Коментари Харесай

Ердоган отново заплаши, че Турция повече няма да приема бежанци

Турският президент Реджеп Ердоган съобщи във вторник, че страната му няма да може сама да поеме нова евентуална вълна на миграция.

Турция е похарчила над 37 милиарда $ от личните си национални запаси за подслоняването на бежанци, добави той, цитирайки данни на Организация на обединените нации. Ердоган сподели, че Турция се е трансформирала в подслон за бежанци, без значение от тяхната етническа принадлежност, език или вяра.

"Изграждането на високи стени с бодлива тел не е метод да се предотврати противозаконната миграция, " цитира Анадолската организация Реджеп Тайип Ердоган в Истанбул на 6-та министерска конференция на Будапещенския развой на миграция.

Той акцентира, че запазването на сирийските бежанци в рамките на Турция не може да се смята за единствения метод за решение на казуса с миграцията.

Ердоган означи, че формулата за безвредна зона, която той предложи при започване на рецесията в Сирия, е най-практичният способ за връщане на бежанците, добавяйки, че в случай че Турция не може да репатрира милиони сирийци по домовете им по този метод, рано или късно те ще почукат на европейски порти.

Има към 260 милиона мигранти, над 68 милиона разселени лица и повече от 25 милиона бежанци по целия свят, акцентира турският президент, допълвайки, че тези числа нарастват с всеки минал ден заради апетит, цивилен войни, терористични офанзиви, политическа неустановеност и стопански аргументи.

Процесът от Будапеща - съвещателен конгрес за всеобхватни и устойчиви системи за постоянна миграция - се ръководи от Турция от 2006 година насам.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР