Турският президент Реджеп Ердоган отмени планираните си предизборни митинги в

...
Турският президент Реджеп Ердоган отмени планираните си предизборни митинги в
Коментари Харесай

Ердоган прекъсна изборните си изяви заради влошено здраве

Турският президент Реджеп Ердоган анулира плануваните си предизборни манифестации в сряда и четвъртък по здравословни аргументи, заяви Ройтерс. Това се случва седмици преди президентските и парламентарните избори в Турция. Те са планувани за 14 май и за първи път от години президентът е изправен против общ претендент на цялата съпротива. Това е Кемал Кълъчдароглу и анализатори считат, че номинираният от Националния алианс политик има шансове да постави завършек на двете десетилетия ръководство на Ердоган.

„ Днес ще си умря вкъщи със препоръките на моите лекари “, написа президентът в профила си в Twitter в сряда.

По-късно заместник-председателят на ръководещата Партия на справедливостта и развиването Еркан Кандемир сподели, че Ердоган ще участва на гала в атомната електроцентрала Акую в южната провинция Мерсин посредством видеовръзка в четвъртък.

„ Нашият протест в Мерсин също е планувано да се организира на бъдеща дата “, написа той в Twitter.

Ден преди първата анулирана предизборна обиколка Ердоган прекъсна и телевизионно изявление онлайн, по време на което сподели, че не се усеща добре и има проблем със стомаха.

Изборите съставляват най-голямото изборно предизвикателство за най-дълго управлявалия водач на модерна Турция. Икономиката на страната в последните години страда, животът нараства, а в композиция с опостушителното земетресение от тази година и репресивните способи на властта против недоволните от нея подкопават поддръжката за Ердоган. Проучванията на публичното мнение демонстрират, че той може да загуби президентския избор от съперника си от опозицията.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР