Турският преиздент Реджеп Тайип Ердоган заяви, че близо 250 хил.

...
Турският преиздент Реджеп Тайип Ердоган заяви, че близо 250 хил.
Коментари Харесай

Ердоган: 250 000 сирийци бягат към Турция

Турският преиздент Реджеп Тайип Ердоган съобщи, че близо 250 хиляди мигранти бягат от северозападната сирийска провинция Идлиб към Турция. Той добави, че Анкара се пробва да им попречи да преминат границата, написа турското издание Yeni Safak, съобщи Агенция " Фокус ".

„ Точно в този момент 200 до 250 хиляди мигранти се движат към нашите граници. Ние се опитваме да ги спрем с някои способи, само че не е елементарно. Трудно е, и те са хора “, съобщи Ердоган на конференция в столицата Анкара.

В сирийската провинция Идлиб се организира военна атака, водена от президента на страната Башар Асад против въоръжената съпротива в района, който е и нейния финален бастион в страната. В момента в Турция се намират към 3,7 млн. сирийски бежанци, част от които Ердоган по-рано съобщи, че има намерение да настани в зоната за сигурност, открита от Анкара в Северна Сирия след военната интервенция „ Извор на мира “, макар страховете, че това може да докара до изменение на етническия състав на популации с кюрди район.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР