Турските власти започнаха планираната военна операция в сирийската провинция Идлиб,

...
Турските власти започнаха планираната военна операция в сирийската провинция Идлиб,
Коментари Харесай

Турция започна военната операция в сирийската провинция Идлиб


Турските управляващи започнаха плануваната военна интервенция в сирийската провинция Идлиб, чиято цел е да подсигурява сигурността в района. Това се споделя в известие на генералния щаб на турските въоръжени сили.

„ В сходство с постигнатото в Астана съглашение турските военнослужещи пресякоха границата със Сирия и пристигнаха на територията на Идлиб на 8 октомври “, се споделя в текста. В него се показва още, че военните са направили разследващи действия и са открили наблюдателни пунктове, от които да се следи за спазването на подписаното помирение.

Вчера турският президент Реджеп Ердоган съобщи, че неговата страна ще си сътрудничи с бойците от Свободната сирийска войска по гарантирането на сигурността в Идлиб след реализирано съглашение в границите на договарянията в Астана, на които вземат участие още съдружниците на режима Русия и Иран.

Началото на интервенцията беше съществена тематика на спекулации през последните седмици и се допуска, че е част от проектите за основаване на така наречен „ зона за деескалация “ в провинцията и покрайнините. По-рано тази година Турция, Русия и Иран се съгласиха да открият четири такива зони като мярка за улеснение на спокойно съглашение сред враждуващите страни в Сирия. /ТАСС, БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР