Турските сили за сигурност са открили огън по военен автомобил

...
Турските сили за сигурност са открили огън по военен автомобил
Коментари Харесай

Екшън на границата: Турски спецчасти откриха огън по военен автомобил на Гърция

Турските сили за сигурност са разкрили огън по боен автомобил на Гърция в региона на границата, оповестяват гръцките медии, наричайки го още един случай на засилената експанзия на Турция в Беломорието и на сухопътната границата по поречието на река Марица.

Според вестник "Екатимерини " това не е първият случай на офанзивно държание на турските военни на границата. По-рано тази седмица гръцката гранична защита попадна под обстрел от турска страна.

Гръцката гранична полиция е вдигната на крайник поради възможен напор на незаконни мигранти, откакто турският президент Реджеп Тайип Ердоган отвори границата на страната с Европейския съюз.

Анкара разгласи в края на февруари, че няма да може да спре потока от мигранти и бежанци след възобновеното принуждение в сирийската провинция Идлиб, и че поради това ще отвори границите с Европейски Съюз за искащите да преминат.

Скоро по-късно границите на Турция с Гърция и България бяха наводнени с хиляди мигранти. Ердоган сподели по-рано през днешния ден, че Турция няма да затвори границите си с Европейски Съюз за мигранти, до момента в който Общността не извърши обещанията си.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР