Tурски съд осъди днес известна журналистка, изтърпяваща доживотна присъда затвор,

...
Tурски съд осъди днес известна журналистка, изтърпяваща доживотна присъда затвор,
Коментари Харесай

Осъдена до живот турска журналистка получи още 6 г. затвор

Tурски съд осъди през днешния ден известна журналистка, изтърпяваща доживотна присъда затвор, на още близо шест години затвор поради разпространяване на информация, считана за секретна от държавното управление, съобщи „ Ройтерс”, като се базира на Анадолската организация.

Назлъ Ълъджак бе наказана на пожизнен затвор дружно с още петима публицисти през февруари поради подкрепяне на уредниците на опита за прелом от юли 2016 година

Шестимата отхвърлиха тези обвинявания.

Днес турски съд осъди Ълъджак на пет години и 10 месеца затвор по друго дело, по което тя е упрекната в „ шерване на информация, която е трябвало да остане секретна поради сигурността на държавата”, оповестява Анадолската организация.

Ълъджак, която е публицист, колумнист и някогашен народен представител, бе наказана още на 14 месеца затвор предходната година поради засегнатост към президента – нарушаване, което предстои на наказване до четири години затвор.

Заедно с Ълъджак други двама известни турски публицисти и братя - Ахмет и Мехмат Алтан, бяха наказани на пожизнен затвор през февруари.

Делото стана мотив за мнения за свободата на печата и независимостта на правосъдната система в Турция при ръководството на Ердоган.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР