Турски компании и банки са заплашени с икономически мерки от

...
Турски компании и банки са заплашени с икономически мерки от
Коментари Харесай

САЩ може да санкционират турски компании заради износ на продукти с двойна употреба за Русия

Турски компании и банки са застрашени с стопански ограничения от страна на Съединени американски щати поради бизнеса им с Русия, заяви БНР с позоваване на Ройтерс.

Предупреждението е било предадено през последните два дни на представители на властта и частния бранш в Анкара и Истанбул от заместник-министъра на финансите Браян Нелсън, който дава отговор за финансовото разузнаване и битката с тероризма.

Повод е износът от Турция за Русия на химикали, микрочипове и други артикули с допустима двойна приложимост, които Москва употребява за войната си против Украйна.

Предупреждението на Нелсън не е първото, което Съединените щати насочат към Турция откогато Русия нахлу в Украйна преди година.

Миналия септември пет турски банки бяха принудени да се откажат от разплащателна система с съветския бизнес.

Въпреки глобите, наложени от Съединените щати и Европа, Москва продължава да си набира в обилни количества компютърни и други електронни съставни елементи, нужни за оръжейните ѝ системи.

Само за 7 месеца от април до края на октомври предходната година вносът на този тип артикули в Руската федерация се прави оценка на 2,6 милиарда $.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР