Турската полиция задържа 37 души за публикациите им в социалните

...
Турската полиция задържа 37 души за публикациите им в социалните
Коментари Харесай

Арести в Турция заради публикации в социалните мрежи за земетресенията

Турската полиция задържа 37 души за изявленията им в обществените медии , свързани с мощните трусове в понеделник, опустошили региони в Турция и в прилежаща Сирия, съобщи ДПА.

Задържаните са споделяли изявления " за да всеят боязън и суматоха измежду популацията ", осведоми през днешния ден в известие в Туитър полицията.

Не се прецизира за кои постове става дума.

Няколко уеб страницата също бяха затворени , тъй като да вземем за пример операторите им желаеха да се възползват от желанието на хората да оказват помощ и са мамили донорите, добави полицията.

Много обичайни медии в Турция са под контрола на държавното управление, което прави обществените медии значим запас за различна информация, макар че тези изявления постоянно е мъчно да бъдат тествани, отбелязва ДПА.

В сряда Twitter беше краткотрайно блокиран в Турция , заради което опозицията съобщи, че държавното управление се пробва да заглуши рецензиите за това по какъв начин се оправя с рецесията след земетресенията.

В южния окръг Хатай - един от най-тежко засегнатите - хората дълго време бяха оставени да се оправят сами. Президентът Реджеп Тайип Ердоган призна, че е имало проблеми със избавителните дейности, само че упрекна тези, които подлагаха на критика късното идване на помощта, че популяризират неистини.

Загиналите в Турция и Сирия са минимум 22 000 души .
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР