Туршията е една от най-вкусните зимнини. В края на септември

...
Туршията е една от най-вкусните зимнини. В края на септември
Коментари Харесай

Ето с кой естествен консервант да замените натриевия бензонат в туршията

Туршията е една от най-вкусните зимнини. В края на септември всяка една стопанка стартира да провежда времето си за изработката на най-малко дузина буркани с туршия за зимата.

Съществуват десетки предписания, които можете да спазвате. Сами решавате дали да се придържате към тях или предпочитате да експериментирате.

Най-често употребяваните зеленчуци при изработката на зимни туршии са: моркови, чушки, зелени домати, карфиол, зеле, ябълки, целина и други. Някои хора избират да прибавят и хрян за повече аромати.

Саламурата нормално се подготвя само от вода и сол. Бабите поучават да използваме морска сол, а не елементарна такава. Те считат, че морската сол овкусява доста по-добре зеленчуците, които съхраняваме в буркан или бидон за зимата.

Коя е съставката, която се употребява като консервант  Сурова туршия единствено със сол в буркани – тази рецепта ще ви плени Сурова туршия единствено със сол в буркани – тази рецепта ще ви плени
По-вкусна от суровата туршия единствено със сол в буркани няма. Най-подходящото време за приготвянето й си остава края на септември или начал...

Ако сте решили да приготвите голямо количество туршия, то сигурно желаете трайността й да бъде колкото се може по-продължителна. За да се случи това нормално домакините се застраховат с натриев бензонат. Това е неестествен консервант, който прибавят към плодовете и зеленчуците.

Ние обаче не утвърждаваме изкуствените добавки и по тази причина ви съветваме да заложите на натуралния консервант. Става въпрос за няколко клончета от вишна. Те ще създадат чудеса с вашата зимнина и ще спомогнат за удължаването на нейната продължителност.

Опитайте и няма да съжалявате. Клонките от вишна са натурален консервант!

 

Още от ПОЛЕЗНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР