Туризъм, служебни пътувания, висше образование: гражданите, които бяха свикнали да

...
Туризъм, служебни пътувания, висше образование: гражданите, които бяха свикнали да
Коментари Харесай

Какво ще се промени за гражданите на ЕС и за британците заради Брекзит от 1 януари

Туризъм, служебни пътувания, висше обучение: жителите, които бяха привикнали да пътуват гладко от над 45 години сред Англия и Европейски Съюз, ще би трябвало да се приспособят към новата действителност на Брекзита от 1 януари.

От тази дата британците в Европейски Съюз ще бъдат одобрявани като жители на трета страна и повече няма да употребяват свободата на придвижване, с цел да работят, да учат или да се пенсионират на територията на Европейски Съюз и на съдружните му страни (Норвегия, Исландия, Швейцария).

Англия от своя страна ще третира жителите на Европейски Съюз като множеството " небританци ". С тази разлика, че лицата с потвърдено непрекъснато престояване в страната преди края на 2020 година ще запазят правата си според подписаното в края на 2019 година съглашение за излизане на Англия от Европейски Съюз. Обратното също е правилно за пребиваващите в Европейски Съюз британци.

Туристи

Британските туристи евентуално ще би трябвало да се въоръжат с самообладание за процедурите за влизане в Европейски Съюз, въпреки и двете страни кардинално да се схванаха за взаимно освобождение от визи.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР