Туристите, които ще пътуват с космическия кораб Crew Dragon на

...
Туристите, които ще пътуват с космическия кораб Crew Dragon на
Коментари Харесай

Космическите туристи ще са облъчени почти колкото в Чернобил

Туристите, които ще пътуват с галактическия транспортен съд Crew Dragon на Илон Мъск на рекордната височина от 1000 километра, ще получат такава доза радиационно облъчване, приближаващата се до допустимата за една година, на която са били подложени ликвидаторите на повредата в АЕЦ Чернобил. 
Това заяви през РИА Новости завеждащият отдела за радиационна сигурност на пилотираните галактически полети към Института по медико-биологични проблеми Вячеслав Шуршаков.
Във вторник компанията Space Adventures заяви, че е подписала контракт с компанията SpaceX за галактическото странствуване на четирима туристи през 2021-2022 за 5 денонощия. Според Шуршаков, за това време пътешествениците ще получат облъчване, което 50 пъти надвишава това в интернационалната галактическа станция. " Това значи, че туристите за пет денонощия ще получат радиационно облъчване колкото космонавтите на орбиталната станция за 250 денонощия " — изяснява специалистът.
Според него, дозата ще доближи 150 милизиверта или една шеста от допустимото за един живот. Годишният предел на ликвидаторите на повредата в АЕЦ Чернобил е бил 200 милизиверта, твърди Шуршаков.
Източник
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР