Туристите и пътуващите по работа до Япония скоро ще могат

...
Туристите и пътуващите по работа до Япония скоро ще могат
Коментари Харесай

Без багаж: Авиокомпания започва да отдава дрехи под наем

Туристите и пътуващите по работа до Япония скоро ще могат да го вършат, без да се постанова да носят багаж със себе си. Това ще е допустимо посредством на инициативата на Japan Airlines и Sumitomo за отдаване на облекла чартърен на посетителите на островната страна, оповестява Bloomberg.

Oписвайки самодейността като опит за поощряване на устойчивия туризъм, като в същото време предлага улеснение, самолетната компания сподели, че посетителите ще могат да избират облекло въз основа на размера и сезонните потребности посредством уеб страница, преди да се качат на полет, ръководен от Japan Airlines.

Услугата ще работи пробно до август 2024 година

Японските самолетни компании, хотели и заведения за хранене се приготвят да одобряват повече пасажери в този момент, откакто рестриктивните мерки за влизане са изцяло отстранени и летният ваканционен сезон стартира. Броят на посетителите в страната доближи 1.9 милиона през май, което е възобновяване на съвсем 70% спрямо предпандемичната 2019 година, сочи Японската национална туристическа организация.

Един комплект облекла ще коства от 4000 до ¥7000 (25 – 45 евро). Всеки човек ще може да наеме до осем тоалета за интервал от две седмици в три размера – дребен, междинен и огромен. Избраните стилове облекла – грациозен, спортно грациозен или всекидневен – ще бъдат доставени до определен от пасажера хотел.

Дрехите, които ще се оферират чартърен, ще бъдат от магазини, които са решили да ги изхвърлят, и по този метод ще се понижи отпадъка. Japan Airlines ще пресметна намаляването на въглеродните излъчвания въз основа на спестеното тегло на самолета.

Процесът по онлайн резервациите пък е създаден от комерсиалната къща Sumitomo.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР