Туристическо изложение, което представя природни забележителности в седем области от

...
Туристическо изложение, което представя природни забележителности в седем области от
Коментари Харесай

Събраха 9 области от България и Румъния в общ туристически пакет

Туристическо ревю, което показва естествени забележителности в седем области от България и Румъния, откри през днешния ден в Монтана кметът Златко Живков. За популяризирането на красивото завещание си подават ръка три неправителствени организации Агенцията за районно развиване и бизнес център 2000 – Монтана, АРРБЦ - Видин и Румънската асоциация за софтуерен трансфер и нововъведения в Крайова. Те извършват общ трансграничен план "Мрежа за стабилно потребление на естественото завещание и запаси в трансграничния район
Като и ръководител на организацията в Монтана, която е водеща по плана, кметът Живков, поздрави всички участници. Той им пожела да поддържат все по този начин високо равнището на взаимните си изяви. Фактът, че река Дунав, която разделя България и Румъния, е втората по дължина граница в Европа, е добра причина за разширение на трансграничното ни съдействие, акцентира Живков.
На ревюто във фоайето на Младежкия дом в Монтана са подредени 15 щанда с рекламни, осведомителни материали. Експонирани са и предмети от обичайни за двете страни занаяти, както и макети на предпазени птици и животни. Представени са най-красивите местности и туристически атракции в седем области - Видин, Враца, Монтана, Плевен, Олт, Долж и Мехединци.
По плана до момента бе направено приложение за мобилни устройства, което действа като навигатор, с настояща информация в текст и фотоси за туристическите забележителности в областите. Приложението може да се изтегли гратис от Apple App Store и Гугъл Play под наименованието NATURE IN HAND. Освен това през април бе проведен демотур за компании и сдружения, работещи в областта на туризма и публицисти.
Трансграничният план е на стойност 511 696 евро, обезпечени от Европейския съюз посредством Европейския фонд за районно развиване.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР