Туристическият поток към Златоград и региона е активизиран през последните

...
Туристическият поток към Златоград и региона е активизиран през последните
Коментари Харесай

Отварянето на ГКПП „Златоград“ активизира туристическия поток към региона

" Туристическият поток към Златоград и района е активизиран през последните дни, след възобновяване на трафика през Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Златоград-Термес “, съобщи кметът на Златоград Мирослав Янчев.  

Хотелите в родопския град са съвсем напълно резервирани за дните към Великден и Празника на златоградското чеверме на 7 май. Повишено търсене се следи и за туристически артикули за летния сезон, съгласно Александър Митушев, шеф на Етнографския ареален комплекс. 

" Отварянето на граничния пункт при започване на април е извънредно значимо освен за Златоград, само че и за целия район от двете страни на границата ", разяснява Мирослав Янчев.

ГКПП- " Златоград " възвърне активността си, откакто в продължение на две години бе затворен поради пандемията. Очакванията са пунктът да бъде претрупан през летните месеци, изключително в интервалите на опашки и задръствани на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Маказа ".

" Още в първата седмица след възобновяване на придвижването през Граничен контролно-пропусквателен пункт " Златоград ", в града идват гръцки туристи за предпразнично извършване на покупки и СПА уикенд почивки ", добавя Митушев. 
 
Изключително мощен интерес се следи и към идния Празник на чевермето, за който се чакат хиляди посетители и туристи от цялата страна и от прилежащия гръцки район. Празничната стратегия ще стартира на 6 май с гайдарско надсвирване и надиграване.  

Музикален театър на известни гръцки песни е очакван от 19:00 часа на 6 май. Церемонията за разкриване на Празника на златоградското чеверме е от 11:00 часа на 7 май на централния площад в Златоград.  
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР