Туристическа фирма взе парите на кандидат-екскурзианти и ги остави без

...
Туристическа фирма взе парите на кандидат-екскурзианти и ги остави без
Коментари Харесай

Тежка измама: Фирма взе 8000 лева на клиенти, без да ги заведе на почивка


Туристическа компания взе парите на кандидат-екскурзианти и ги остави без отмора. Група другари от Димитровград платили близо 8 000 лв., с цел да посетят Мадрид напролет. Седем месеца по-късно те освен че не са отишли, само че и не са получили парите си, дадени  за провалената екскурзия. За това, че пътуването не може да се реализира, пострадалите разбрали ден преди да заминат. И си поискали парите назад.

От компанията отлагали връщането на средствата в продължение на седмици. В последна сметка туристите по този начин и не си получили парите. Излъганите се обърнали към Комисията за отбрана на потребителите във Варна, където е записана компанията. Констатират се 11 нарушавания на законодателството. Издадени са наказателни постановления, които са обжалвани и по пет от тях съдът към този момент е отсъдил в интерес на КЗП, осведоми Нова тв.

Това обаче няма да върне парите на хората и те търсят и застрахователя, с който всеки туроператор е задължен да има контракт. От туристическата организация обаче не са показали пред застрахователя нужните документи. Всъщност това би трябвало да се случи едвам след изгубено правосъдно дело, обясниха от КЗП. Това не е първият сходен случай с въпросната компания. В КЗП има подадени и други тъжби против същата компания.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР