Турист е починал в района на Малък Мечи връх в

...
Турист е починал в района на Малък Мечи връх в
Коментари Харесай

Турист е починал в района на Малък Мечи връх в Рила

Турист е умрял в региона на Малък Мечи връх в Рила , написа " 24 часа ", базирайки се на ПСС. Сигналът за легнал в безсъзнание екскурзиант е получен в събота, към 19 часа в Планинската избавителна работа (ПСС). Веднага към мястото се отправил екип планински спасители и лекар, намиращи се в хижа " Македония ".

Планинският избавител е Димитър Груйчев е управлявал моторната шейна на хижата, с цел да стигне екипът бързо до потърпевшия. Докторът единствено е установил, че екскурзиантът, който е възрастен мъж, е умрял евентуално от инфаркт .

Екип от петима спасители, намиращи се в пост " Бодрост " (Карталска поляна), след разискване на обстановката с служители на реда от Второ РУ- Благоевград, се отправил към мястото с две моторни шейни (служебна и персонална на планинския избавител Кирил Чапов), с цел да оказват помощ на сътрудниците си при превоз на умрелия и съпътстващите го двама родственици към Карталска поляна.

За помощ при превоз на роднините се присъединили с две моторни шейни доброволците от града- Антон Кокалков и Златан Аврионов. Акцията е завършила в 21:30 часа.
 Спасители откриха премръзнал екскурзиант на Витоша
Спасители откриха премръзнал екскурзиант на Витоша

Той е липсващ преди повече от денонощие...

Участие са взели 10 планински спасители (седем от отряд Благоевград и трима от други отряди, в това число доктор Албена Атанасова, инцидентно посетили хижа " Македония ". Температурата в региона е била -15 градуса.

Спасителите предизвестяват, че преходът през горна лифтова станция и билото към хижа " Македония " е дълъг, няма добра зимна маркировка и при понижена видимост има заплаха от изгубване и попадане в сложна обстановка. Нужна е алпийска екипировка.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР