Туитър блокира профилите на няколко известни журналисти, писали наскоро за

...
Туитър блокира профилите на няколко известни журналисти, писали наскоро за
Коментари Харесай

Туитър блокира профилите на няколко известни журналисти

Туитър блокира профилите на няколко известни публицисти , писали неотдавна за притежателя на обществената мрежа Илон Мъск. Милиардерът разяснява случая с думите, че разпоредбите за възбрана на публикуването на персонална информация важат за всички, в това число и за публицистите, съобщи Ройтерс.

" Правилата за доксинг се отнасят за " публицистите " по този начин, както за всеки различен ", уточни Мъск в обява в Туитър. " Доксинг " е разбиране, означаващо обществено откриване на сведения за обещано лице без неговото позволение.

В сряда Туитър блокира @elonjet , профил, който следеше в действително време пътуванията на персоналния аероплан на Мъск посредством потреблението на обществено налични данни. Милиардерът заплаши притежателя на профила със съд и даже съобщи, че разгласяването на тези данни е заплашило сина му.

" Няма никакъв проблем да ме подлагат на критика непрекъснато, само че има проблем да разгласяват местонахождението ми в действително време и да излагат фамилията ми на заплаха ", добави Мъск.

Засега няма формален коментар от Туитър.

Тези блокирания стават факт след нееднократни обещания от страна на Мъск, че откакто през октомври купи Туитър за 44 милиарда $, ще съблюдава свободата на словото. Той възвърне профила на някогашния президент Доналд Тръмп, който беше блокиран от Туитър поради дейностите му към щурма на Капитолия на 6 януари 2021 година

" Надявам се и най-върлите ми критици да останат в Туитър, тъй като в това се състои свободата на словото ", написа Мъск през април.

Сред замразените през вчерашния ден профили са тези на обществената мрежа " Мастодонт " (Mastodon) и на публицистите от Райън Мак от " Ню Йорк таймс ", Дрю Харуел от " Вашингтон пост ", Дони О'Съливан от Си Ен Ен и Мат Байндър от новинарския уебсайт " Машабъл " (Mashable). Замразена е и регистрацията в обществената мрежа на самостоятелния публицист Арън Рупар.

" Тазвечершното блокиране на Туитър профилите на редица известни публицисти, в това число и на този на Райън Мак от " Ню Йорк таймс " е противоречиво и несвоевременно. Нито Райън, нито " Ню Йорк таймс " е получил пояснение за аргументите. Надяваме се профилите на всички публицисти да бъдат възобновени и Туитър да даде приемливо пояснение за дейностите си ", съобщи представител на " Ню Йорк таймс ".

Си Ен Ен дефинира блокиранията на профилите като " импулсивни и неоправдани " дейности, само че добави, че те не са изненада. Телевизионната мрежа уточни, че е поискала пояснение от Туитър и добави, че по-нататъшните ѝ връзки със обществената мрежа ще зависят от отговора, който ще получи.

Другите публицисти към този момент не са коментирали.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР