Цяла седмица прокуратурата не може да каже дали се водят

...
Цяла седмица прокуратурата не може да каже дали се водят
Коментари Харесай

Прокуратурата още проверявала какви сигнали има срещу съветниците на Радев

Цяла седмица прокуратурата не може да каже дали се водят каквито и да било следствия против президентския консултант Николай Копринков и доближения до Радев Сотир Ушев.

Председателката на Софийската градска прокуратура Илияна Кирилова разгласи пред публицисти, че към момента се прави инспекция какви данни има против двамата, по настояването на Делян Пеевски.

Търсят се остарели случаи в СГП, както и възможни антикорупционни следствия на закритата към този момент Спецпрокуратура - в случай, че организации като БОЕЦ и народен представител от Българска социалистическа партия към този момент оповестиха, че още преди години са подавали сигнали против Копринков.

Кирилова твърди, че е избран прокурор, който да се занимава с инспекцията. Тя удостовери, че е допустимо ръководителя на ПГ на Движение за права и свободи Делян Пеевски да бъде привикан на разпит - нещо, за което Антикорупционният фонд прикани още предходната седмица.

От реакцията на прокуратурата излиза наяве едно: или следствията против Копринков въобще не са задействани, или СГП въобще не ги приема като каузи от висок публичен интерес.

Самият Пеевски не е съобщавал каквито и да било нови данни в - той цитира единствено остарели медийни изявления, които уличават Копринков и Ушев в хипотетична търговия с въздействие и корупция.

Фразата " пътят на Копринката " като намек за схемата се използваше от години от Бойко Борисов, без той да е подавал сигнал против обкръжението на Радев до прокуратурата, само че и без прокуратурата да се самосезира обществено.

През ноември 2022 година БОЕЦ са внесли сигнал в полицията против секретаря на президента Николай Копринков поради съмнителна имотна договорка, като от кореспонденцията на Министерство на вътрешните работи се вижда, че данните са били изпратени на Софийската градска прокуратура.

Депутатът от Българска социалистическа партия Георги Свиленски също съобщи, че партията е получавала сигнали за корупция към президентството и ги е изпращала в прокуратурата - без резултат.

През 2020 година по времето на Иван Гешев се водеха две следствия против съветници на президента - Пламен Узунов и Илия Милушев, само че не и против Копринков, нито против Сотир Ушев, който даже не е чиновник на администрацията.

·
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР