Цветомир Панов е един от лидерите на Черно море. 33-годишният

...
Цветомир Панов е един от лидерите на Черно море. 33-годишният
Коментари Харесай

Цветомир Панов: Несериозно е да се твърди, че се хвърляме само на Левски

Цветомир Панов е един от водачите на Черно море. 33-годишният краен бранител ще има нелека задача в идния мач с Левски и ще би трябвало да обезврежда дясното крило на сините Роналдо. Бившият национал и притежател на Купата на България с Ботев (Пловдив) приказва пред " Тема Спорт " преди дербито на първия пролетен кръг в родното състезание.

Цветомире, следва мач с Левски, само че в последните дни се приказва повече за атмосферните условия... Може ли те да послужат за опрощение за един от двата тима след мача?
 Стадион
Стадион " Ивайло " e подготвен да одобри Левски - Черно море

Двубоят е на следващия ден от 12:30 часа

- Със сигурност студът, тежкият терен и неприятните атмосферни условия могат да повлияят като цяло на качеството на играта. В никакъв случай обаче не могат да бъдат опрощение, тъй като те са идентични и за двата тима.

Да, не е прелестно да се играе при тежки условия, само че няма какво да създадем и ще би трябвало да се съобразим и нагодим към времето, а не то към нас. Надявам се да изненадаме прелестно тези, които чакат дуел без футболни достолепия и да се получи прекрасен и здрав мач.

Смяташ ли, че на " Ивайло " ще ви е по-лесно, в сравнение с " Герена "?
 Ас на Черно море с благотворителна самодейност в помощ на 5-годишно момче
Ас на Черно море с благотворителна самодейност в помощ на 5-годишно момче

Защитникът дава прочувствена фланелка от неговата кариера

- В това няма подозрение. От една страна, теренът е еднообразно чужд и за двата тима, а и да не забравяме фактора разстояние. Велико Търново е много по-близо до Варна и няма да ни се постанова да пътуваме доста. За нашия тим тези дистанции се оказват проблем, защото има много софийски тимове в Първа лига и когато ни се съберат повече гостувания, а и междинни кръгове, се натрупва отмалялост, която оказва своето въздействие. Радвам се, че в този момент това няма да се случи. Надявам се и повече наши почитатели да дойдат, с цел да ни поддържат, без значение от упованията за студено време.

След напускането на Сер дюк Илиан Илиев интензивно търсеше нападател с подобен профил. Наско Илиев вписа ли се към този момент? Готов ли е? Очакванията са той да остане на аварийна пейка...
 Похвално! Черно море стартира дарителска акция за потърпевшите в Турция
Похвално! Черно море стартира дарителска акция за потърпевшите в Турция

Футболистите и треньорският щаб на " моряците " събират средства, които да отидат в помощ на засегнатите фамилии

- Това е решение на старши треньора, само че Наско дойде напълно скоро и в действителност ще има потребност от още време, с цел да доближи оптимална форма. Той обаче е доста умел, а и познава по-голяма част от момчетата, тъй че акомодацията му няма да е проблем. Той ще се впише доста по-бързо от един чужденец.

Ти ще би трябвало да пазиш Роналдо. Ще бъдеш ли една крачка пред него? Знаем, че на бразилците снегът не им оказва помощ?

- Не желая да се укротявам по този метод. Той е доста добър футболист и би трябвало да съм съсредоточен през всичките 90 минути. Ще мога да кажа, че съм бил крачка пред него едвам след края на мача, в случай че спечелим.
 БФС промени началния час на Левски - Черно море
БФС промени началния час на Левски - Черно море

Ето по кое време ще се организира срещата

Много постоянно чуваме фразата, че моряците са се хвърлили крепко на Левски. Има ли по-специална мотивация у вас за такива мачове?

- Несериозно е да се твърди, че се хвърляме единствено на Левски. Аз съм чувал сходни обвинявания и от почитатели на ЦСКА, които не са удовлетворени, когато победим или вземем нещо от техния тим. В нашата съблекалня преди всеки мач не се разисква нищо друго, с изключение на победа. Илиан Илиев е доста упорит треньор и в него има доста спортна завист.

Не се готвим да излъжем някого, а излизаме с мисълта да се надиграваме и да победим. Да, от време на време не се получава, само че мотивацията и упоритостта ни постоянно е една. Искам да кажа, че имаме контракти, вътрешен устав, награди за победа, които са задоволителен тласък за нас. Никога и никой не ни е подтикнал в допълнение, с цел да играем по-силно против избран противник.
 Илиан Илиев сподели с кои футболисти ще опита да победи Левски
Илиан Илиев сподели с кои футболисти ще опита да победи Левски

Ето групата

Левски е в дълга серия без победа. Това дава ли ви в допълнение самочувствие, или по-скоро ви сковава мисълта, че всяка серия има своя край?

- Не съм се замислял за това. Цифрите не могат да повлияят на настройката ни нито в една, нито в друга тенденция.

Кои са най-силните страни на Левски и с какво ще ви за труднят най-вече?

- Много мощен тим са. Имат прелестни характерности. Пресират доста добре, компактни са и преливат бързо в двете етапи на играта. Със сигурност няма да е елементарно, само че ще дадем всичко от себе си, с цел да отговорим на тяхната експанзия и скорост. Няма подозрения, че мачът ще бъде борба на единоборства, темперамент и воля.
 Илиан Илиев се чуди сред Иса и Атанас Илиев
Илиан Илиев се чуди сред Иса и Атанас Илиев

Кой ще поведе офанзивата на Левски

Смяташ ли, че седмото място е закономерно за вас?

- Щом на този стадий сме на него, значи да. Хубавото е, че не сме се отдалечили доста от челото и с няколко поредни положителни резултати можем да минем по-напред. На този стадий не вършим сметки и не гледаме класиране, а задачата ни е да побеждаваме във всеки мач. Това са упоритостите ни, а не съответно място в класирането. Все отново ще сме доста щастливи, в случай че успеем да се изкачим нагоре и успеем да стигнем до места, даващи право на евроучастие.

Евентуален отрицателен резултат против Левски ще постави завършек на възможностите за четворката. Какво би предпочел - победа над сините или да отстраните ЦСКА за купата, тъй като този шампионат също дава евроквота?
 Илиан Илиев: В България всяка една специалност е предизвикателство
Илиан Илиев: В България всяка една специалност е предизвикателство

Без футболистите, треньорите са изгубени, споделя той

- Няма по какъв начин да разделя по този метод мачовете. От една страна, дуелът с алените е прекомерно надалеч във времето и няма по какъв начин да мисля за него. От друга - всеки мач на Черно море е специфичен за нас и сме длъжни да побеждаваме.

През декември удължи контракта си с Черно море, който изтичаше на Нова година. Не ти ли минаваше през главата мисълта да потърсиш друго място?

- Не, не. Просто изчаках и когато пристигна предлагането от Черно море, го одобрих без да се възнамерявам.

Вече си на 33 - дали пък Варна няма да е последният ти кей? Както се споделя - хвърли ли котва там?
 Илиан Илиев: В България всяка една специалност е предизвикателство
Илиан Илиев: В България всяка една специалност е предизвикателство

Без футболистите, треньорите са изгубени, споделя той

- (Смее се.) Да, има огромна възможност това да се случи. Щастлив съм във Варна и се усещам прелестно в Черно море.

През есента стана доста крепко дерби със Спартак. През пролетта сте домакини, само че те вършат огромна селекция. Следите ли какво се случва при тях?

- Да, несъмнено. Правят селекция, назначиха доста сериозен треньор, тъй като се борят да не изпаднат. Това обаче няма значение в дербито. През есента в действителност се получи празник, само че резултатът като че ли не отговаряше на еуфорията в града. Надявам се напролет да усетим същата страст и този път да победим. Мога да кажа обаче, че България има потребност от този мач.
 Черно море преотстъпва перспективни свои юноши във Втора лига
Черно море преотстъпва перспективни свои юноши във Втора лига

Вижте къде отиват Лъчезар Йорданов и Калин Георгиев

Ти си част от едно потомство, което през 2008-а игра на европейско за юноши до 19 години. Сега даваш ли препоръки на юношите Велислав Василев, Ники Златев? Какви неточности не би трябвало да повтарят и смяташ ли, че твоето потомство съумя да осъществя изцяло капацитета си?

- Велислав и Ники са щастливци, тъй като имат опцията да работят с треньор като Илиан Илиев, който е подготвен да дава действителен късмет на млади футболисти и да им прости грешките в името на това да разпрострат капацитета си. Според мен в този момент е доста по-лесно за едно момче да се наложи или да реализира ранен трансфер в чужбина, където да се развие още повече.

За това спомагат ин-стат системите, които дават опция да се наблюдават всички футболисти по света. Затова е значимо доста труд и неизменност. На Ники и Велислав непрекъснато давам препоръки за държание, режим, метод на мислене, тренировки и най-много да имат темперамент. Точно той е доста значим за даден футболист. Той би трябвало да може да преодолява компликациите, без значение какъв брой огромни са, и да умее да се връща по-силен всякога, когато получи някакъв удар от ориста.
 От Черно море за мача с Левски: Битката на огромните
От Черно море за мача с Левски: Битката на огромните

" Илиан Илиев против Мъри Стоилов - конфликтът за топ 6 "
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР