Цветана Денкова започва в сряда снимките на първия български игрален

...
Цветана Денкова започва в сряда снимките на първия български игрален
Коментари Харесай

Цветана "Сиси" Денкова започва снимки на "първия български филм в САЩ"

Цветана Денкова стартира в сряда фотосите на " първия български игрален филм, основан напълно в Съединени американски щати ". Сиси, както тя е по-популярна отвъд Атлантика, споделя за издание от Мемфис, щата Тенеси, че заглавието е " Аромат на липа ".

Тя разказва първия си сходен план като тип черна комедия. Филмът насочва вниманието към дребната българска общественост, една подминавана част от жителите на Мемфис, а в локалните мнения се споделя, че Денкова демонстрира и това, че в тази част на Съединени американски щати има капацитет да се снимат интернационалните продукции.

Повечето от разговора ще е на български и водещите артисти са от България, а историята ще се върти към преселник, търсещ пътя си сред новите американски прекарвания и обичайна българска общественост, сред индивидуализма и груповото. Според Денкова става дума за американската фантазия и има ли действително сходно нещо. " Това е история за българската общественост, само че и позиция към американския живот ", разказва тя.

Сега си сътрудничи с работещия в Лос Анджелис Джордан Трипийр. Бюджетът е непретенциозен - половин милион $, покрити частично от Film Collaborative - организация с нестопанска цел, подпомагаща самостоятелното кино. Предимство носят и финансовите тласъци на щата Тенеси за основаването на филми.

Снимките ще продължат 18 дни, като с плана ще бъдат ангажирани към 65 души, в това число осемте български артисти и помощник-сценарист от България. Денкова споделя, че приемането на работни визи за тях е било най-големият проблем в подготовката на плана, лишила няколко години. Поканените артисти са имена като Иван Бърнев, Албена Колева и Точно Токмакчиев.
Сиси идва със фамилията си - родителите Румен и Снежина Денкови и брат ѝ Васил, в страната през 1997 година, когато е на 10 години. Бяхме единствено с две чанти с облекла и не знаехме британски, добавя тя историята на следващите, спечелили " зелена карта ". Баща ѝ свирел на тромбон по курортите към Варна, а в Съединени американски щати е един от създателите и сегашен президент на RDX, компания за товарни транспорти - характерен образец за " американската фантазия ".
Българската общественост в Мемфис е сплотена и си оказва помощ, споделя още Денкова. Тя разказва Америка като голямо място, в което човек може да се окаже мощно изолиран. " Хората не живеят измежду други хора. Не е като да излезеш от жилището си и да излезеш на бул., цялостен с хора като теб, както е в европейските градове. Затова създадохме чувство за общественост и другарство като това, което познаваме от вкъщи. На процедура съм израснала измежду българи имигранти от предходното потомство. Ако се нуждаеш от някакъв ремонт в банята, първо се обаждаш на другар българин. "

Българската общественост в Мемфис е евентуално под 100 души, счита Денкова. Запитана от кое място знае за какъв брой души става дума, тя отвръща: " Ами, ние всички се познаваме! "

През 2005 година тя приключва политически науки в Университета на Мемфис и се мести в театралните среди в Ню Йорк. После се мести на Западния бряг - в Ел Ей, където работи разнообразни неща в киноиндустрията. Пандемията я кара да се прибере вкъщи: " Осъзнах, че в случай че остана в Лос Анджелис, ще мине много време, преди да мога да направя филм по старомодния Мемфис инди метод. " Неотдавна се е омъжила за Антъни Смит, учител по музика и шеф на учебен оркестър.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР