Цветан Маджарски и Пламен Марков са двамата машинисти, които вчера

...
Цветан Маджарски и Пламен Марков са двамата машинисти, които вчера
Коментари Харесай

Видин плаче! Вижте кои са загиналите машинисти при адската катастрофа между влак и камион край Гара Орешец /първи снимки/

Цветан Маджарски и Пламен Марков са двамата машинисти, които през вчерашния ден изгубиха живота си при конфликт с камион на жп прелеза край Гара Орешец във Видинско, научи организация BulNews. Медията ни разполага и с първи фотоси на починалите, които можете да видите в галерията по-долу. Двамата са се пробвали да предотвратят злополуката, само че не са имали късмет.
Припомняме, че сигналът за случая е подаден в 13.35 ч. през вчерашния ден. Бързият трен е тръгнал от крайдунавския град към столицата един час по-рано - в 12.25 ч., а в него са пътували към 60 души. На прелеза при гара Орешец водачът на камион, претрупан с натрошен камък от близка кариера, взема решение, че ще премине, макар включената светлинна и звукова сигнализация. При последвания конфликт 56-годишният Маджарски и 51-годишният Марков умират на място. В смачканата кабина на камиона умира и 44-годишният му лидер, провокирал злополуката. На четирима пасажери е оказана здравна помощ, само че контузиите им не са животозастрашаващи.
По първични данни Цветан Маджарски и Пламен Марков са видели преминаващия камион в последния вероятен миг, поради понижената видимост в сектора. Те са се пробвали да спрат композицията, само че не са имали никакъв късмет за късото разстояние до тежкотоварното возило.
И двамата починали машинисти са от Видин. Техни сътрудници споделиха, че са били прелестни сътрудници и експерти с дълготраен стаж в железниците. Хора, които са работили с Пако и Маджареца, както ги наричали приятелите, споделят прочувствено писмо до тях.

"Обща паника ще свирим ли отново? На прелеза някой ще мине пред нас, човек ли, кола ли, запитвам се аз? "
Последно довиждане, сътрудници! В метала раздран останаха душите Ви, последните метри в повеска без промяна, в наряда безконечен...
За жал през днешния ден сътрудниците не съумяха да обслужат влака си до последна гара! Жалко е и боли доста! Една специалност изискваща доста от нас и взимаща посредством ограничения доста от нас и фамилиите ни, само че не би трябвало по подобен метод да лишава живота ни! Днес при изпъление на служебните си отговорности, сътрудниците вечно останаха на работното си място... Оставили фамилии, деца и другари! Светла им памет! Бог да ги елементарни!

Агенция BulNews сервира съболезнования към фамилиите и околните на починалите.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР