ЦСКА сложи край на победната си серия с нулево равенство

...
ЦСКА сложи край на победната си серия с нулево равенство
Коментари Харесай

Едно съвсем нормално равенство в ненормалното ни футболно първенство

ЦСКА постави завършек на победната си серия с нулево тъждество на стадион " Българска войска " против Локомотив (София). Случи се в последния домашен дуел на " алените " за 2022 година. Пред хиляди почитатели на тима, които чакаха празник. Така Локо стана първият противник, който не позволи загуба от най-титулувания ни клуб, откакто в " Надежда " срещата приключи още веднъж наедно - 1:1.

ЦСКА не игра неприятно и заслужаваше повече успеха. Удари и две греди. Натисна противника в последните минути и тогава също се откриха отлични положения за по този начин чакания гол, само че той не падна. Има го във футбола. Във всяко обикновено състезание е напълно обикновено водачите да губят точки. Няма по какъв начин непрекъснато да печелиш. Ще го повторя - ЦСКА трябваше да води с доста повече точки на преследвача Лудогорец. Но скандални намеси на реферите и ВАР в мачовете на разградчани точно с " алените ", с Ботев (Пловдив) и Септември доведоха до 3 победи за " зелените ".

В следващ дуел се видя голямото предпочитание на " армейците " за победа. Отдавна в ЦСКА не е имало подобен колектив. Добрата атмосфера в съблекалнята е от основно значение. Но има и такива мачове, в които топката просто не желае да влезе в мрежата на противника. Хилядите на трибуните нощес регистрираха всичко това. А и някои несъответстващи намеси на съдиите. И след последния съдийски сигнал изпратиха момчетата на Саша Илич с овации.

Сега пред 31-кратния първенец остават 3 стъпки до посрещането на 2023 година. Най-трудна е първата. Победа против Черно море във Варна сигурно ще направи по този начин, че бързо равенството с Локо да бъде забравено. След което ЦСКА ще се настрои на вълна " Купа на България ". Отстраняването на Гигант е наложително, както и на идващия конкурент, бил той Септември от София или ФК Крумовград.

Феновете на ЦСКА няма по какъв начин да не гледат и към мачовете на Лудогорец. Идва дерби в Пловдив, против локалния Локомотив. Бъдете сигурни, в случай че най-сетне забележим съответно съдийство в мач на " зелените ", няма да им бъде по никакъв начин елементарно на " Лаута ".

Каквото и да се случи до Нова година, ЦСКА си остава главен кандидат на по този начин наречения хегемон за купата. Както беше в последните години. " Червените " бързо построиха добър тим, който има сили, дух и качество да извърви пътя до по този начин чаканата купа №32. Но, още веднъж и още веднъж - стига всичко да се взема решение на терена и реферите да са незабележими там, а не основни настоящи лица. Едно напълно обикновено тъждество няма по какъв начин да докара до драми и разочарования в ЦСКА. Макар и в ненормалното ни футболно състезание...
 ЦСКА - Локомотив (София) 0:0 в мач от efbet Лига
Локо спря победната серия на ЦСКА! " Червените " с първи изгубени точки на " Армията " през сезона

Нулево реми във вълнуващото столично дерби сред двата тима
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР