ЦСКА прегази Македония Гьорче Петров и си осигури участие в

...
ЦСКА прегази Македония Гьорче Петров и си осигури участие в
Коментари Харесай

Без аналог: ЦСКА е спечелил всяка от последните си 20 битки на директна елиминация

ЦСКА прегази Македония Гьорче Петров и си обезпечи присъединяване в третия прелиминарен кръг на Лигата на конференциите. По този метод армейците продължиха внушителната си и невиждана у нас серия в цялата история на родния футбол, написа " Тема спорт ". Тимът е спечелил всяка от последните си 20 борби на директна елиминация, което е без аналог. Едва ли има тим в международен мащаб, който все още може да се похвали с сходна настояща поредност. Редно е да се означи, че в тази статистика не влизат финалите за Купата и Суперкупата на България, защото тези дуели не се водят елиминации.
 УЕФА разгласи съдиите на Левски и ЦСКА в Европа
УЕФА разгласи съдиите на Левски и ЦСКА в Европа

Французин и австриец ще управляват надлежно " сините " и " алените "

За последно алените бяха излъгани и отстранени в сходен турнирен конфликт от украинския Заря Луганск преди цели 3 години. Оттогава насам те са изцяло безкомпромисни както у нас, по този начин и на интернационалната сцена. В този интервал три пъти подред стигаха до пряк дуел за спечелването на Купата на България, а в този момент гонят и трето следващо присъединяване в груповата фаза на европейските клубни шампионати.

В не всеки от тези близо 30 дуела алените се представяха на върха на опциите си, от време на време не заслужаваха да завоюват, само че успяваха да излъжат противниците си и да се промъкнат напред. В други случаи пък даже надскачаха себе си, като точно в турнирни дуели са най-силните представяния на " алените " в последните години. Гръмките победи над Базел в Швейцария и Виктория Пилзен след два гола пасив в първата среща безапелационно се изкачват на върха на тази самобитна ранглиста. В неговото подножие пък остава страхотното показване в Разград и триумфа над Лудогорец в полуфинала реванш за купата напролет на сезон 2020/21 с 2:1. Така в турнирните борби ЦСКА не се разделя с манталитета си на победител. В шампионата от много време обаче нещата стоят по различен метод, което не разрешава на отбора да съобщи действителни шампионски упоритости. Там ЦСКА постоянно издиша и следващото доказателство пристигна със слабото показване и неуспеха против Локо София в " Надежда ".
 Билетите за мачовете на ЦСКА с Берое и Сейнт Патрикс към този момент са в продажба
Билетите за мачовете на ЦСКА с Берое и Сейнт Патрикс към този момент са в продажба

От през днешния ден пропуски ще се продават и на касата до почитател магазина на " Армията ", която ще бъде с работно време от 11:00 до 18:00 часа

Манталитетът на победител в турнирните борби оказва помощ както с цел да минеш умерено през другояче постоянен и рисков тим като Локо Пловдив (2:0 през пролетта), по този начин и с цел да не се притесниш от доста по-големите бюджети на Базел и Виктория Пилзен, да играеш като еднакъв с тях и да ги победиш. Бе от огромна изгода и в четвъртък в очертаващия се тежък реванш с Македония ГП, когато от помощ бяха и статичните положения, при които отборът отбелязва страховит напредък.

Безпрецедентната поредност на ЦСКА от 20 следващи отстранени противника стартира на 24 септември 2019 година в Горна Оряховица против локалния Локомотив. Головете за успеха осъществиха двама футболисти, които евентуално към този момент са забравени от огромна част от последователите - Тони Уот и Денис Давидов. Те обаче сложиха началото на поредицата, жертва на която паднаха към този момент 8 европейски, 12 български елитни тима, 9 от които участници в Първа лига, 2 във Втора лига и един в Трета лига (б.а. - Ботев Ихтиман)

ЦСКА последователно натрупва самочувствие, а впечатляващата серия от елиминации сигурно ще е от изгода на отбора против изцяло реализуем противник като ирландския Сейнт Патрик. Така след единствено две седмици поредицата на армейците без аналог може да се усили с още един преодолян противник.
 Саша Илич упорства Дауда Бамба да подпише с ЦСКА
Саша Илич упорства Дауда Бамба да подпише с ЦСКА

Вижте подробности
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР