ЦСКА 1948 постигна най-убедителната си победа, след като разгроми Локомотив

...
ЦСКА 1948 постигна най-убедителната си победа, след като разгроми Локомотив
Коментари Харесай

Локомотив София - ЦСКА 1948 0:6: Играчите на Тодор Янчев постигнаха рекорден успех в родния елит

 Efbet Article Horizontal 1180X300
ЦСКА 1948 реализира най-убедителната си победа, откакто разгроми " Локомотив " (София) с 6:0 като посетител в откриващия мач от 22-я кръг на efbet лига, игран точно на Националния празник на страната 3-ти март.

Тон за гръмкия триумф даде Радослав Кирилов, който се разписа единствено  след 120 секунди игра. В края на полувремето Парвиз Умарбаев удвои преднината на " армейците ", а след почивката " железничарите " инкасираха нови четири попадения. Централният бранител Елитон вкара след асистенция на Умарбаев, с цел да оформи класиката, преди Евгений Сердюк да означи на два пъти, а голмайсторът на Първа лига Ивайло Чочев да запише дежурно името си измежду реализаторите с гол от дузпа в 88-та минута. Това бе и рекордна победа за ЦСКА 1948 във висшия ни футболен ешелон.

Победата остави отбора на " алените " на третото място в класирането с актив от 45 точки, с пет по-малко от първенеца Лудогорец. Локомотив остава без триумф от началото на 2023 година. За " железничарите " това бе осми следващ дуел за състезание, в който тимът не стига до триумфа, а провалянето за отбора от квартал " Надежда " отрежда и деветата позиция в подреждането с 28 пункта.

За ЦСКА 1948 следва домакинство на водача ЦСКА идната неделя, до момента в който Локо София гостува на Спартак Варна ден по-рано.

 

Борусия Дортмунд - Република България Лайпциг 2:1: Дортмунд излезе краткотрайно отпред в Бундеслигата

Борусия Дортмунд завоюва с 2:1 семейството си на Република България Лайпциг  в дербито от 23-тия кръг на Бундеслигата. Тимът на Един Терзич продължава с положителното си показване от началото на годината и най-малко краткотрайно " жълто-черните " излизат на първото място в таблицата.

Това бе 10-а поредна победа за вестфалци във всички шампионати и 8-а в немското състезание. Борусия можеше да поведе още в 13-ата минута, когато Юлиан Брант прати топката във вратата, само че след намесата на ВАР голът бе анулиран поради игра с ръка. Все отново малко по-късно Марко Ройс откри резултата с гол от дузпа в 21-та минута. Емре Джан удвои в 39-ата, до момента в който за  гостите прецизен бе Емил Форшберг в 74-тата минута.

За Дортмунд следва среща от Шампионската Лига против Челси през седмицата, до момента в който " биковете " остават на 4-тото място в Бундеслигата с актив от 42 точки. В идващия кръг те ще одобряват вкъщи Борусия Мьонхенгладбах.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР