Цистит. Дори името му е неприятно за произнасяне, защото прави

...
Цистит. Дори името му е неприятно за произнасяне, защото прави
Коментари Харесай

Цистит: Полезни съвети и ефективно лечение

Цистит. Дори името му е неприятно за изговаряне, тъй като прави мощна асоциация с това неприятно възприятие на конвулсия и парене ниско долу, съпроводено с остра потребност да отидеш до тоалетната тъкмо откакто си излязла от там.

Не го пожелаваме на никого, само че знаем, че съвсем всички дами най-малко един път в живота са изпитали тази неприятна уринарна зараза. Какво да се прави - такова е устройството на дамата, че ние сме доста по-склонни към развиване на подобен вид бактериални инфекции, породени най-често от Е-коли (Ешерихия коли).

Циститът е чест посетител в студеното време, тъй като пием по-малко вода и повече дразнещи питиета като кафе и алкохол, само че не ни пропуща и през лятото, тъй като тогава постоянно сме с мокри бански и в допир с вода с разнообразни дразнещи съставки - от морска сол до хлор. Какво можем да създадем, с цел да си спестим напълно цистита или да понижим до най-малко неприятните признаци, до момента в който се лекуваме от него?

Препоръчваме ви няколко изпитани метода:

Предотвратяване на развиването на бактериите

Настоящата терапия от първа линия за лекуване на цистит е използването на антибиотици. Въпреки това много бактерии са резистентни и могат да доведат до повторна поява на инфекцията.

 Femannose

Продуктът e здравно произведение за лекуване и профилактика на цистит и други неусложнени инфекции на долните пикочни пътища. Съдържа D-маноза, подразновидност на глюкозата, която в дребни количества се открива в човешкото тяло и в разнообразни растения и плодове в природата.

Спомнете си от уроците по биология картинката на бактерия с реснички. С тези реснички, назовават се фимбрии, Ешерихия колите се захващат за стената на пикочния мехур и в пикочните пътища и по този начин предизвикват инфектиране – цистит.

D-манозата полепва по власинките на Ешерихия коли и им пречи да се закрепят за стената на пикочния мехур. В резултат на това бактериите се изхвърлят от тялото с потока на урината. Звучи ни доста дейно.

Именно като първа стъпка в лекуването на цистит към този момент можем да създадем с Продуктът е водещ в Европа, N1 в Швейцария и Франция, N2 в Германия, Австрия и Белгия,* а към този момент е и в българските аптеки.

*Източник: IQVIA sell-out RSP Jan 23

Лечението с Femannose N не замества антибиотика, а може да се приложи дружно с него в синергия, както и за профилактика, тъй че да нямаме още веднъж болежка, парене, неотложност за вървене до тоалетна.

Пийте задоволително вода

Бъбреците и целият уринарен тракт не стопират денонощната си работа по преправяне и изхвърляне на отпадъчните артикули от нашия организъм. Редовното хидратиране предизвиква ходенето до тоалетната и оказва помощ за „ почистването “ на уретрата и пикочния мехур.

Поддържайте оптимална хигиена

Обърнете внимание, не споделяме прецизна, нито минимална, а оптимална - това е златната среда. Използването на нападателни сапуни и гелове могат да навредят на флората, а несъразмерната хигиена е също толкоз нездравословна за бактериалния баланс, колкото и незадоволителната такава. Затова рекомендацията е  да избираме сапуни с меко pH и без антисептици.

Цистит на медения месец

Посткоиталният цистит или още цистита на медения месец е постоянно срещан. Препоръчваме няколко стъпки, с цел да се избегне развиването на уринарни инфекции след правене на обич:
Пийте най-малко 1,5 л вода всеки ден Използвайте лубрикант на водна основа, който съблюдава физиологичното pH на вулвовагиналната лигавица, с цел да избегнете раздразнение на тези лигавици, изключително в случаи на вагинална сухота Уринирайте най-много 15 минути след всеки сексуален акт. Това оказва помощ за изхвърлянето на бактериите, които са навлезли в уретрата Винаги избърсвайте начело обратно, с цел да избегнете преместването на чревни бактерии (основни виновници за инфекции на пикочните пътища) в уретрата. Избягвайте спермицидите заради въздействието им върху защитната вагинална микробиота. Те могат да подтикват цистит
Хранене при цистит

Някои храни и питиета е добре да се заобикалят, т.к. утежняват признаците. Такива са всички сладки и пикантни храни, газираните питиета, минералните води, кафе.

 Femannose

Бърза реакция още при първите признаци

Вземете ограничения и потърсете доктор още при първите признаци. Циститът бързо може да се развие, да вдигнете температура, да имате кръв в урината или инфекцията да премине и към бъбреците. Потърсете персоналния доктор, по-късно уролог, с цел да ви назначат лекуване. Не отлагайте, тъй като циститът е твърдоглав и утежнява значимо качеството ни на живот, когато стане продължителен.

е здравно произведение. Преди приложимост прочетете напътствията. 
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР