Циклонът Бипарджой достигна Западна Индия в петък, преди да насочи

...
Циклонът Бипарджой достигна Западна Индия в петък, преди да насочи
Коментари Харесай

Циклон отне живота на двама души в Индия

Циклонът Бипарджой доближи Западна Индия в петък, преди да насочи бурните си ветрове и дъждове към регион на Пакистан, който пострада тежко от опустошителни наводнения предходната година, предава Асошиейтед Прес.

Мъж и синът му починаха, пробвайки се да спасят добитъка си в индийския щат Гуджарат , където бурята доближи брега късно в четвъртък. Бурята доближи сушата една нощ по-рано, със скорост напразно от 85 км/ч и пориви до 105 км/ч през крайбрежните региони на Западен Гуджарат. Пакистанските управляващи са в нараснала подготвеност, откакто изтеглиха 82 000 души.

Пълният размер на вредите в Западна Индия към момента не е явен. В допълнение към двамата починали, трима души са били ранени в същия щат, споделиха чиновници. Около 100 000 души, които са били евакуирани в Западна Индия, са краткотрайно преместени в специфични лагери, оповестиха управляващите.

Бурята нанесе доста и разнообразни вреди при навлизането си на сушата, в това число премахване на дървета и електрически стълбове. Длъжностни лица в крайбрежния град Мандви споделиха, че мощните ветрове са изхвърлили някои контейнери от пристанище Мундра, едно от най-големите пристанища на Индия.

Очаква се циклонът да отслабне по-късно в петък и да се придвижи към прилежащия индийски щат Раджастан по пътя си към Южен Пакистан , който към момента се възвръща от смъртоносните наводнения предходната година.
 Циклон изтегля 100 000 души в Индия и Пакистан
Циклон изтегля 100 000 души в Индия и Пакистан

Засегнати са индийският щат Гуджарат и Карачи в Пакистан
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР