Цигани от бургаския ж.к. „Меден рудник” ловят пойни птици в

...
Цигани от бургаския ж.к. „Меден рудник” ловят пойни птици в
Коментари Харесай

Цигани ловят и продават пойни птици в Бургас

Цигани от бургаския ж.к. „ Меден рудник” ловят пойни птици в гориста околност край комплекса, написа "Флагман ". Няколко индивида са отстрелвали пойните птички за търговия. Хора, живеещи наоколо до мястото обаче, чули и видели изстрелите и бързо се обадили в полицията.

През есента щиглеците, зелениките, конопарчетата и елшовите скатии намират заслон в клоните на дърветата. Така обаче стават лесна цел за недобросъвестни ловни запалянковци, които с подръчни средства, в това число мятане на камъни, се пробват да ги съборят и заловят.

„ Честно казано това надалеч не е първият път, в който ставаме очевидци на сходни грозни гледки. Малките птички са избивани редовно просто „ за спорта”. Понякога, в доста редки случаи, ромите ги ядат, само че най-вече се продават, до момента в който са още живи”, разясниха бургазлии.

От Министерство на вътрешните работи обясниха, че по това време на годината сходни нарушавания са постоянно срещани. В община Бургас има възбрана за такива дейности по линия на наредбата за публичния ред.

Ловците на пойни птици ги продават на фенове, които не знаят по какъв начин да ги гледат и скоро птиците умират.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР