Церемонията по слизането на благодатния огън ще се състои на

...
Церемонията по слизането на благодатния огън ще се състои на
Коментари Харесай

Церемонията по слизането на благодатния огън в Ерусалим ще бъде без поклонници

Церемонията по слизането на плодородния огън ще се състои на 18 април, Велика събота, в храма " Възкресение Христово " в Ерусалим, само че без наличието на поклонници и с стеснен брой участници. Това заяви през днешния ден шефът на департамента по въпросите на диаспората и международните религии към израелското външно министерство Акива Тор, представен от ТАСС.

Той посочи, че участниците в церемонията ще бъдат към 10, като тя ще се излъчва по малкия екран за целия свят. След това огънят ще бъде предаден на представители на Гръцката православна черква при Яфската врата на Стария град, откъдето дипломати от задгранични посолства ще могат да го отнесат до летището " Бен Гурион ", показва Българска телеграфна агенция.

Там те ще предадат огъня на пристигналите със аероплан пратеници от чужбина. " Пратениците, които ще дойдат за огъня, няма да могат да напущат своите самолети поради карантината ", акцентира Тор.

Храмът на Божи Гроб беше затворен на 25 март поради епидемията. Според израелската телевизия решението за това е било взето от Йерусалимската патриаршия в съгласуваност с израелската полиция. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР